11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЦСКА с летящ старт на плейофите в НБЛ (видео)

ЦСКА с летящ старт на плейофите в НБЛ (видео)

"Червените" взеха първото в елиминациите Вечно дерби в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА постави успешно начало на плейофите в НБЛ. На свой терен селекцията на Росен Барчовски се наложи над Левски с 94:77 в първото Вечно дерби в елиминациите на родния елит и поведе с 1-0 победи в 1/4-финалната серия.

НАЙ-ДОБРИ: Таменанг Чо се завърна и отбеляза 21 точки за ЦСКА плюс 5 асистенции. Брандън Йънг оформи дабъл-дабъл – 17 и 12 асистенции. Драган Зекович се отчете с 14 точки и 6 борби. Венцислав Петков приключи с 12 и 6 борби.

Джон Флорвиъс бе най-добър за Левски с 19 точки и 5 борби. Николай Михайлов остави срещу името си 15 и 7 борби. Серхий Павлов остана с 11 точки.

РАЗВИТИЕТО: През първата част ЦСКА стигна до аванс от 6 точки чрез Таменанг Чо, Венцислав Петков и Брандън Йънг, но Левски отвърна чрез Марио Боянов, Николай Михайлов и Алън Арнет, за да намали до 21:22. През втория период домакините на два пъти повеждаха с 6 точки, но „сините“ не даваха на съперника да се откъсне и стояха близо, като чрез Лъчезар Димитров сведоха пасива си до 1 точка. Алекс Симеонов, Таменанг Чо, Зейн Ноулс и Венцислав Петков не сбъркаха за 46:32 в полза на „червените“ след серия от 13-0. Николай Михайлов и Асен Великов все пак оформиха 37:47 на голямата почивка.

След паузата Левски се доближи на 7 точки след тройка на Златин Георгиев, но след това ЦСКА отговори чрез Брандън Йънг, Таменанг Чо, Андрей Иванов и Мартин Сотиров, за да постави на таблото 73:54 в своя полза след 30 минути игра. До финалната сирена ЦСКА не изпусна инициативата и приключи срещата, оформяйки крайното 94:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Мач №2 от серията между Левски и ЦСКА ще бъде на 5 май (петък) от 19.00 ч. в зала „Универсиада“.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЛЕВСКИ

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NBLBulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани