18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРилски спортист би в София на старта на сезона в НБЛ (видео)

Рилски спортист би в София на старта на сезона в НБЛ (видео)

Самоковци се наложиха над Левски

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист откри сметката си победи в НБЛ през 2022/2023. Самоковци се наложиха над Левски с 89:73 като гости в мач от 1 кръг в родния елит за новия сезон.

И ОЩЕ: Рилски бе без едно от новите си попълнения Еван Бати, който е болен, както и без контузения Мирослав Васов.

Рилски без Мирослав Васов за няколко месеца

В състава на Левски за срещата не бяха Алън Арнет и Джон Флорвиъс, които все още не са получили LOC. 

НАЙ-ДОБРИ: Брандън Рандолф завърши с 16 точки и 5 борби за Рилски спортист. Димаджио Уигинс бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби. С по 11 точки се разписаха Чавдар Костов, Александър Янев и Деян Карамфилов, като вторият грабна и 6 борби. Васил Попов се включи от пейката с 10.

Златин Георгиев и Райън Райт бяха най-добри за Левски с по 19 точки, като първият бе близо и до трипъл-дабъл след 7 борби и 12 асистенции. Николай Михайлов остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци се изстреляха напред с 11:4 след успешни акции на Димаджио Уигинс, Александър Янев и Брандън Рандолф. Столичани отговориха чрез Златин Георгиев, Лъчезар Димитров, Момчил Кадиев и Николай Михайлов, за да намалят до 15:18. Димаджио Уигинс и Чавдар Костов пък фиксираха 22:18 за своя тим след 10 минути игра. През втория период гостите не се дадоха и дръпнаха с 15 точки чрез Крис Минков, Чавдар Костов, Христо Бъчков, Васил Попов и Деян Карамфилов. Левски сведе пасива си до 9 точки, след като Златин Георгиев и Райън Райт не сбъркаха за 36:45.

След паузата преднината на Рилски спортист, воден от Александър Янев и Брандън Рандолф, достигна 16 точки. Бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон обаче отвърна и чрез Златин Георгиев, Райън Райт и Марио Боянов отново се озова под 10 точки за 51:57. Вицешампионът на България все пак намери верните решения и чрез Васил Попов, Денислав Вутев и Чавдар Костов постави на таблото 68:55 след 30 минути. През последната четвърт селекцията от Самоков не изпусна инициативата и стигна до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 октомври Рилски спортист ще приеме Балкан, докато два дни по-късно (б.а. – на 17 октомври) Левски ще гостува на Спартак в Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани