10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияБалкан си свърши работата у дома за 2-0 във финалите в НБЛ...

Балкан си свърши работата у дома за 2-0 във финалите в НБЛ (видео)

Ботевградчани надиграха Черноморец и са на крачка от титлата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна пети пореден успех в плейофите на НБЛ. На свой терен в „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович надигра Черноморец с 87:64 и вече води с 2-0 победи във финалната серия в шампионата при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес приключи с 25 точки и 8 борби за Балкан. Христо Захариев добави 16. Денг Адел се разписа с 12 точки и 9 борби. Николай Грозев остави срещу името си 10.

Мунис Туту бе най-резултатен за Черноморец с 13 точки. Брайс Нзи оформи дабъл-дабъл – 12 и 12 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Балкан направи серия от 10-0, дело на Мануел Суарес, Денг Адел, Христо Захариев и Илиян Пищиков, за 25:14 в своя полза в края на първата част. През втория период преднината на „зелените“ достигна до 15 точки в своя полза за 29:14. Черноморец опита да се върне и намали изоставането си до 10 точки чрез Мунис Туту, Брайс Нзи и Джордан Тъкър за 19:29. Ботевградчани обаче не се забавиха и отново се изстреляха напред чрез Николай Грозев, Христо Захариев и Мануел Суарес за 41:24 на голямата почивка.

След паузата Балкан направи преднината си 20 точки след тройка на Павлин Иванов.  Черноморец все пак се върна в играта и чрез Брайс Нзи, Симеон Лепичев и Мунис Туту се оказа на 9 точки за 40:49. Последваха 5 поредни точки на Денг Адел и тройка на Христо Захариев, които отново направиха аванса на домакините двуцифрен за 57:42 в края на третата четвърт. Последните 10 минути започнаха със серия от 13-2, дошла от Мануел Суарес и Христо Захариев, за +26 точки, с което Балкан си гарантира крайния успех.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Третият мач между Черноморец и Балкан ще бъде на 1 юни (четвъртък) от 19.00 ч. в „Арена Бургас“.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани