13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБомбата гръмна в Самоков (видео)

Бомбата гръмна в Самоков (видео)

Академик надви Рилски за 1-0 на 1/4-финалите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив открадна домакинското предимство на Рилски спортист в плейофите на НБЛ още на старта. Селекцията на Йордан Янков надделя над носителя на Суперкупата на България със 79:76 като гост и излезе напред с 1-0 победи в 1/4-финалната плейофна серия в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Евгени Хаджирусев даде тон на Академик с 14 точки и 8 асистенции.  По 10 добавиха Васил Бачев, Тони Гуджино и Кръстомир Михов. Кръстан Кръстанов овладя 12 борби плюс 6 точки.

Александър Янев бе най-резултатен за Рилски спортист със 17 точки и 7 борби. Димаджио Уигинс се отчете с 15 и 7 борби. Брандън Рандълф остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: След едно полувреме игра двата отбора си отбелязаха по 46 точки, за да се оттеглят за кратко при равенство. След паузата Рилецо поведе със 7 точки след тройка на Деян Карамфилов, но Академик отвърна и чрез Евгени Хаджирусев, Тайлър Криймър и Васил Бачев стигна до обрат за 57:56. Домакините реагираха и чрез Мирослав Васов и Александър Янев отново излязоха напред с 63:61 в края на третия период.

В последната част надлъгването продължи преди Димаджио Уигинс дa даде крехка преднина на Рилски за 74:72 55 секунди преди сирената. Последваха 5 поредни точки на пловдивчани, дело на опитните Тони Гуджино и Васил Бачев за 77:74. Два успешни наказателни удара на Чавдар Костов сведоха пасива на Рилски до 1 точка за 76:77 0.1 сек. преди сирената. От другата страна Васил Бачев не трепна от фаул линията, с което сложи на таблото 79:76 в полза на своя тим в края.

И ОЩЕ: Рилски не можеше да разчита на Йордан Минчев в тази среща. Крилото пропусна двубоя, заради наказание. Очаква се обаче той да бъде на линия за втория мач от серията в Пловдив, който ще бъде на 5 май (петък) от 19.00 ч. в зала „Сила“. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани