18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаФиналната четворка в Евролигата без турски отбор за първи път от девет...

Финалната четворка в Евролигата без турски отбор за първи път от девет години

Олимпиакос на Александър Везенков отстрани и последния представител на Турция от турнира на богатите за този сезон

Финалната четворка в Евролигата този сезон ще бъде по-различна. След отпадането на Фенербахче от Олимпиакос на Александър Везенков на 1/4-финалите снощи стана ясно, че за първи път от 2014 г. няма да има турски отбор в последната решителна фаза от турнира на богатите. 

В последните осем сезона на финалите в Евролигата неизменно имаше тим от южната ни съседка. В три от тези случаи трофеят отива във витрината на турски състав – през 2017 г. във Фенербахче, а през 2021 и 2022 г. в тази на Анадолу Ефес.

Александър Везенков и Олимпиакос отстраниха Фенербахче с 3-2 победи в серията от 1/4-финалите в най-силната клубна надпревара на Стария континент. В решителния пети мач в Пирея снощи отборът на българина победи с 84:72.

За успеха на гръцкия гранд Александър Везенков допринесе със 17 точки, 5 борби и 1 открадната топка за 34 минути в игра. Неговият тим ще се бори за златото в Евролигата от 19 до 21 май в Каунас.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани