10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков към феновете в Пирея: Намерих семейство

Александър Везенков към феновете в Пирея: Намерих семейство

Дадох всичко, което имах във всеки момент, в който носех тази фланелка, написа на раздяла крилото

Александър Везенков отправи специално послание към феновете на Олимпиакос малко след като стана ясно, че ще продължи кариерата си в НБА с екипа на Сакраменто. Българинът, който посвети последните пет години на гръцкия гранд, стори това в профила си в социалната мрежа Instagram.

Ето и какво написа той: 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sasha Vezenkov (@sashavezenkov)

„За феновете на Олимпиакос. След много часове мислене през последните дни, взех решение да изследвам света на НБА. Без съмнение, това е най-трудният избор, който някога съм правил. Напускам този невероятен клуб след пет години, сякаш оставям част от сърцето си зад себе си. С Олимпиакос сбъднах мечтите си, намерих семейство и най-топлия дом, който мога да си представя. Дадох всичко, което имах във всеки момент, в който носех тази фланелка. В най-мрачните си часове останахме заедно, издигнахме се и трябва да се гордеем с постигнатото. Защото се борихме… до края. Думите не стигат, за да ви благодаря. Ще нося вашата подкрепа и вашата любов, докато започвам тази нова глава. Докато пътищата ни се пресекат отново, бъдете силни и поддържайте пламъка да гори. Веднъж червено, завинаги червено.“

27-годишният баскетболист е част от състава на Олимпиакос от 2018 г. до края на последния сезон. С „червено-белите“ той има 2 титли, 2 Купи и 1 Суперкупа на Гърция. На два пъти игра и на Финална четворка в Евролигата, като в последния сезон достигна и до финал. Освен това, като част от гръцкия гранд става Най-полезен играч и Реализатор №1 на най-силната клубна надпревара на Стария континент за 2022/2023.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани