5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаСтабилен Везенков и Олимпиакос влетяха на Финалната четворка в Евролигата (видео)

Стабилен Везенков и Олимпиакос влетяха на Финалната четворка в Евролигата (видео)

Пред погледа на треньора на Сакраменто Майк Браун българинът реализира 17 точки в коша на Фенербахче

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на треньора на Сакраменто в НБА Майк Браун Александър Везенков и Олимпиакос станаха вторият отбор, който си гарантира място на Финалната четворка в Евролигата. Пред препълнените трибуни в Двореца на мира и дружбата, в Пирея българинът и отборът му се наложиха над Фенербахче с 84:72 в решителния пети мач от 1/4-финалната плейофна серия в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Градският гранд ще играе на финалите в Евролигата за втора поредна година. През 2022 г. в Белград селекцията на Йоргос Барцокас финишира на четвърто място в турнира на богатите.

Следващата седмица на литовска земя Олимпиакос ще се бори за своя 4-ти трофей в Евролигата след тези от 1997 г., 2012 и 2013 г.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков отново демонстрира класа, като остави на сметката на Олимпиакос 17 точки. При стрелбата си 206-сантиметровото крило, който е основен претендент за званието MVP на сезона в Евролигата, бе 7/10 от средна дистанция и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, Спортист №1 на България за 2022 г. допълни статистиката си с 5 борби и 1 открадната топка за 34 минути на паркета.

От неговите колеги Костас Слукас бе най-добър с 22 точки и 6 асистенции, преминавайки границата от 1500 завършващи подавания в кариерата си в Евролигата. Костас Папаниколау оформи дабъл-дабъл – 14 и 11 борби. Шакил МакКисик финишира с 11 точки.

Марко Гудурич бе най-резултатен за Фенербахче с 26 точки, от които 8 тройки. Джонатан Мотли се отчете с 14. Карсън Едуардс остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: След няколко стрелби, които изпусна, Костас Слукас бе автор на 8 поредни точки в третия период, за да изведе Олимпиакос до 65:52. Неговите два наказателни удара дадоха на „червено-белите“ преднина от 17 точки 3.29 мин. преди края. Марко Гудурич и Карсън Едуардс бяха точни за 66:78, но Александър Везенков заличи всякакви надежди на съперника след 80:66.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Финалната четворка в Евролигата ще се проведе в Каунас. Срещите от решителната последна фаза в турнира на богатите ще бъдат от 19 до 21 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] ще има българско присъствие на финалите в Евролигата. Александър Везенков и неговият Олимпиакос се класирах… след като сложиха точка на спора в серията с […]

  2. […] Александър Везенков сподели, че е напълно концентриран върху изявите си с Олимпиакос до края на настоящия сезон. Крилото каза това по повод визитата на треньора на Сакраменто в НБА Майк Браун в Двореца на мира и дружбата в Пирея за вчерашния двубой между гръцкия гранд и Фенербахче, спечелен от селекцията на Йоргос Барцокас с 84:72. […]

  3. […] Александър Везенков и Олимпиакос отстраниха Фенербахче с 3-2 победи в серията от 1/4-финалите в най-силната клубна надпревара на Стария континент. В решителния пети мач в Пирея снощи отборът на българина победи с 84:72. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани