14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСпециално посещение за България - Естония на европейското за девойки

Специално посещение за България – Естония на европейското за девойки

Срещата ще бъде на 3 август от 18.15 ч. в зала "Универсиада"

Националният ни отбор за девойки ще има специално посещение на един от мачовете си на европейското първенство, Дивизия Б, което ще се проведе в София от 30 юли до 7 август. Двубоят на нашите срещу Естония на 3 август (сряда) от 18.15 ч. в зала „Универсиада“ ще бъде наблюдаван от деца, настанени в социални услуги от резидентен тип и гости от Община Габрово.

Визитата им ще бъде свързана и с каузата, която организаторите на европейското са избрали – подкрепа за деца, настанени в социални услуги от резидентен тип. Тя е свързана с проект на ФИБА, който това лято обединява шампионатите при подрастващите на Стария континент.

ФИБА с нова инициатива при подрастващите за хората в нужда

Това са деца, останали по някаква причина без родителска грижа. Някои от тях не са виждали родителите си от ранна детска възраст, не получават подкрепа и помощ от роднини или близки. За тях се грижи държавата (чрез делегирано финансиране) и екипите от социални служители към Общината. Те ще получат дрехи, предоставени от всички участнички в първенството.

В София ще се съберат 18 отбора, които ще спорят за място във финалите и ще се борят за промоция в Дивизия А. Първата среща на отбора на Маргарита Маринкова и Кирил Петров ще бъде на 30 юли (събота) от 18.15 ч. в зала „Универсиада“ срещу Украйна. Другият отбор в нашата група B е Словения.

Мачове от европейското за девойки в Дивизия Б ще има и в зала „Триадица“. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани