4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориФИБА с нова инициатива при подрастващите за хората в нужда

ФИБА с нова инициатива при подрастващите за хората в нужда

Идеята е от млади баскетболистите да развият чувство за социална отговорност и да участват в обществените дейности

За пръв път след две години прекъсване ФИБА Европа организира отново Европейските първенства за подрастващи в познатия формат. Вече приключиха надпреварите за 20-годишните мъже и жени, а в София с нетърпение очаквaт първата проява от този ранг от 2019 г. В столичните зали „Универсиада“ и „Триадица“ от 30 юли до 7 август ще се проведе Европейското първенство за девойки до 18-годишна възраст, Дивизия Б.

В София ще се съберат 18 отбора, които ще спорят за място във финалите и ще се борят за промоция в Дивизия А. Турнирът ще продължи до 7 август.

В първия си мач на 30 юли от 18:15 ч. в зала „Универсиада“ тимът ни, воден от Маргарита Маринкова и Кирил Петров, ще излезе срещу Украйна. На 1 август е сблъсъкът със Словения, а на 3 август българските момичета ще премерят сили с Естония.

За първи път това лято ФИБА лансира нов проект, който обхваща всички европейски първенства за подрастващи.

Инициативата на европейската централа е всички играчи на европейските първенства да помислят и дарят нещо на нуждаещите се в страната домакин. Идеята е от млади баскетболистите да развият чувство за социална отговорност и да участват в обществените дейности. В случая играчите трябва да дарят своя фланелка за избрана от организаторите на Европейското първенство кауза.

Организаторите на Европейското първенство за девойки до 18-годишна възраст избраха за свой бенефициент каузите на Дирекция „Социално подпомагане“ към Община Габрово. Те ще получат дрехи, които ще бъдат дарени на деца в нужда и на украинските граждани, потърсили закрила на наша територия.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани