18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияСпартак победи ЦСКА в Плевен в драматичен мач (видео)

Спартак победи ЦСКА в Плевен в драматичен мач (видео)

Плевенчани с 15-ти успех в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа 15-ти успех в НБЛ този сезон. На свой терен плевенчани надвиха ЦСКА с 80:76 в оспорван мач, който бе отложен от програмата на 18 кръг. Тимът на Любо Минчев има в актива си и 5 загуби, с което се намира на трето място в класирането, докато „червените“ са с баланс от 12-8 и са четвърти.

И ОЩЕ: В игра за Спартак днес не появиха Талиб Зана, тъй като е бил картотекиран след отлагането на срещата, както и контузените Станимир Маринов, Ивко Ивков и Джулиън Люис.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Тошков отбеляза 20 точки за победителите. Родни Първис добави 18 и 5 асистенции. С по 12 точки се разписаха Цветомир Чернокожев (16 борби) и Брайънт Томас (10 борби).

Александър Радукич бе най-добър за ЦСКА с 21 точки и 11 борби. Венцислав Петков се приключи с 19 и 6 асистенции. Георги Боянов остана с 14 точки и 13 борби.

РАЗВИТИЕ: След равностойното начало Спартак взе предимство за 24:16 чрез Цветомир Чернокожев, Брайънт Томас, Николай Стоянов и Родни Първис. През втория период ЦСКА на няколко пъти сведе пасива си до 5 точки чрез Васил Бачев, Георги Боянов и Венцислав Петков, но домакините реагираха и с помощта на Родни Първис, Алекс Ломакс и Константин Тошков дръпнаха с 14 точки за 46:32 на голямата почивка.

След паузата Константин Тошков, Брайънт Томас и Цветомир Чернокожев бяха точни за +15 в полза на Спартак, но столичани не се отказаха и чрез Александър Радукич, Венцислав Петков и Георги Боянов сведоха изоставането си до 56:58. Родни Първис бе точен на два пъти от фаул линията за 60:56 в края на третата четвърт. В последните 10 минути Брайънт Томас и Родни Първис държаха Спартак на лидерска позиция, но гостите обърнаха чрез Георги Боянов, Венцислав Петков и Васил Бачев за 68:67. Надлъгването продължи преди Александър Радукич да даде глътка въздух на ЦСКА за 75:73, но кош на Денислав Вутев постави ново равенство на таблото за 75:75. 10 секунди преди сирената Николай Стоянов вдигна публиката в залата на крака с пробив, завършен успешно за 78:76 в полза на Спартак. След това Георги Боянов тръгна към коша, но падна, а от щаба на ЦСКА имаха претенции за неотсъден фаул, които не бяха уважени. Брайънт Томас оформи крайното 80:76 в полза на плевенчани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 февруари Спартак ще приеме Берое, докато два дни по-късно ЦСКА ще има домакинство на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЦСКА

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани