14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Всички победи в последната седмица отидоха при домакините

Пет домакински победи белязаха срещите от 4 кръг в НБЛ. В тях Шумен надви Берое със 77:74, Черно море Тича се справи с Академик Пловдив със 105:88, Рилски спортист отказа ЦСКА с 84:72, Балкан победи Левски с 89:64, а Спартак надделя над Черноморец с 84:77. 

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ:  

1. Адриян Секулов (Шумен) – КПД 18  

Гардът помогна на Шумен да спре негативна серия от три поредни загуби в НБЛ. Адриян Секулов изигра най-силния си мач с екипа на “жълто-зелените” до момента през сезона, като бе замесен и в последната им атака в двубоя срещу Берое, донесла ключов кош и успеха на тима му. При стрелбата си 178-сантиметровият баскетболист бе 4/9 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 18 точки, 4 борби, 7 асистенции, 2 откраднати топки, 38 минути; 

2. Брандън Рандолф (Рилски спортист) – КПД 20 

За поредна седмица Брандън Рандолф намира място сред най-полезните на кръга в родния елит. Американецът не разочарова с изявите си и в двубоя срещу ЦСКА, в който премина двуцифрената бариера по точки за четвърти път този сезон след 5/8 от средно разстояние и 3/3 зад дъгата. Освен това, гардът изравни и личното си постижение по борби за Рилецо, който и в този мач не допусна поражение.  

СТАТИСТИКА: 19 точки, 5 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка, 31 минути; 

3. Николай Грозев (Балкан) – КПД 23 

Крилото бе сред виновниците за първата победа на “зелените” в НБЛ през 2022/2023, дошла след два поредни неуспеха на старта. В мача срещу Левски Николай Грозев се представи силно и за първи път през сезона премина границата от 10 точки. Двуметровият баскетболист порази коша на столичани в 3 от 5-те си опита от средна дистанция, а освен това, се превърна в автор на 4 тройки от 6 опита.  

СТАТИСТИКА: 18 точки, 4 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка, 1 чадър, 27 минути; 

4. Аверил Угба (Черно море Тича) – КПД 29 

Един от най-добрите играчи в НБЛ до момента през сезона свърши доста работа и в срещата на варненци срещу Академик. Аверил Угба отново демонстрира точния си мерник за “моряците” и им помогна да запазят перфектния си актив през сезона, прескачайки 20-точковата граница за втори път. За да го стори, крилото бе 9/11 при стрелбата си за две точки и 5/7 от линията за изпълнение на наказателни удари. 

СТАТИСТИКА: 23 точки, 5 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки, 1 чадър, 36 минути; 

5. Барет Бенсън (Спартак Плевен) – КПД 22  

Центърът оформи първия си дабъл-дабъл с екипа на Спартак през този сезон и то в здрава битка с високите играчи на Черноморец. Барет Бенсън обнови личния си рекорд по борби в елита през 2022/2023, като от 9 от тях той овладя в защита. При стрелбата си носителят на Купата и Суперкупата с Рилски от миналия сезон бе 6/7 от средно разстояние и 4/10 от фаул линията.  

СТАТИСТИКА: 16 точки, 11 борби, 3 асистенции, 2 чадъра, 27 минути;  

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Ивко Ивков – най-добър шести играч на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Аверил Угба – MVP на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани