19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБалкан финишира трети на турнира "Георги Христов"

Балкан финишира трети на турнира „Георги Христов“

Ботевградчани надделяха над Черноморец

Балкан завърши на трето място на турнира „Георги Христов“. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Тони Дечев надделя над Черноморец със 78:76 в първия мач от днешната програма на надпреварата.

Райън Хароу навъртя на сметката на Балкан 25 точки, 5 борби и 5 асистенции. Димитър Димитров добави 13 и 5 борби.

Мунис Туту бе най-добър за Черноморец с 24 точки, 6 борби и 7 асистенции за Черноморец. Георги Боянов вкара 14. С по 12 точки приключиха Николай Титков, Симеон Лепичев и Макол Моайен, като последният грабна и 8 борби.

Бургазлии се доближиха на 1 точка от съперника на няколко пъти в последната част, благодарение на Мунис Туту и Георги Боянов. Домакините обаче не се огънаха и чрез Димитър Димитров, Райън Хароу и Мануел Суарес стигнаха до успеха, оформяйки крайното 78:76. Ботевградчани използваха предимството си в подкошието, след като грабнаха 44 срещу 32 борби за съперника.

Това бе последна проверка за шампионите, които са с баланс от 4-2 в подготвителния период. За „зелените“ предстои финал за Суперкупата на България, който ще бъде на 3 октомври (понеделник) от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“ срещу Рилски спортист. Двубоят ще бъде предаван пряко по Max Sport.

Следващата контрола на Черноморец ще бъде на 4 октомври (вторник) в Бургас срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани