16.7 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоБългарияРилски спортист използва силна трета част и взе мач №1 от серията...

Рилски спортист използва силна трета част и взе мач №1 от серията срещу Спартак (видео)

Самоковци продължават с победите в плейофите на НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист продължава без поражение в плейофите на НБЛ този сезон. В своята „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров се справи със Спартак Плевен с 95:84 и поведе с 1-0 победи в 1/2-финалната плейофна серия в мъжкия ни елит. 

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов отбеляза 18 точки за Рилски спортист. Деян Карамфилов добави 15. Майкълин Скот (5 асистенции) и Джоузеф Лоусън (7 борби) вкараха по 11 точки. Христо Бъчков се включи от пейката с 10.

В групата на Спартак за двубоя не бе Талиб Занна, който има здравословен проблем. В негово отсъствие Николай Стоянов бе най-резултатен с 19 точки. Цветомир Чернокожев регистрира 15. Родни Първис и Брайънт Томас останаха съответно с по 13 и 12 точки.

РАЗВИТИЕТО: В началото самоковци взеха аванс от 5 точки за 11:6 чрез дуото Майкълин Скот и Чавдар Костов. Гостите обаче не се забавиха и отговориха чрез Константин Тошков, Родни Първис и Николай Стоянов, за да обърнат до 23:21 в края на първата част. През втория период Христо Бъчков и Мирослав Васов върнаха предимството на Рилецо за 30:29, но Спартак отвърна чрез Родни Първис и Цветомир Чернокожев за 36:34. Домакините стояха близо до съперника чрез Деян Карамфилов, Джоузеф Лоусън и Чавдар Костов, но Спартак все пак бе напред на почивката за 48:46.

След паузата Рилски започна с 10 безответни точки, дело на Чавдар Костов, Майкълин Скот, Алекс Симеонов и Джон Флорвиъс, за да обърне за 56:48. Гостите прекъснаха сушата си чрез Денислав Вутев, Джулиън Люис и Брайънт Томас за 56:58, но самоковци отново стигнаха до двуцифрено водачество за 77:66 след успешни акции на Чавдар Костов, Джон Флорвиъс, Алън Арнет и Деян Карамфилов. В последните 10 минути Рилецо не изпусна инициативата и стигна до успеха, оформяйки крайното 95:84 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №2 между двата състава ще бъде отново в Самоков на 9 май (четвъртък) от 19.00 ч. и ще бъде предаван пряко по Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани