16.7 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоНБАМинесота обезличи Денвър за 2-0 на Запад (видео)

Минесота обезличи Денвър за 2-0 на Запад (видео)

"Горските вълци" отмъкнаха домакинското предимство на съперника

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Без Руди Гобер Минесота добави още една победа на сметката си в плейофите на НБА. „Горските вълци“ надиграха Денвър със 106:80 като гости и вече водят с 2-0 победи в серията от полуфиналите в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Едуардс и Карл-Антъни Таунс приключиха с по 27 точки за Минесота, като вторият овладя и 12 борби за дабъл-дабъл. Наз Рийд и Никел Александър-Уокър се разписаха с по 14, като последният грабна и 6 борби.

Арън Гордън бе най-резултатен за Денвър с 20 точки. Никола Йокич добави 16, 16 борби и 8 асистенции. Джъстин Холидей остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Тимбърулвс наложиха своето темпо през първото полувреме и взеха комфортен аванс, като дръпнаха с 61:35 след 33:15 във втората част. До финалната сирена гостите не изпуснаха контрола над двубоя, приключвайки с успеваемост в стрелбата от игра 50% срещу 34.9% за съперника. Освен това, Минесота имаше и повече асистенции – 28 срещу 16 завършващи подавания за Нъгетс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №3 между двата състава ще бъде на 11 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – МИНЕСОТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани