14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБългарин ще играе във финала на младежката Евролига (видео)

Българин ще играе във финала на младежката Евролига (видео)

Александър Гавалюгов и Сборният отбор от таланти ще спорят с юношите на Реал Мадрид утре

Българин ще играе във финала на младежката Евролига, който ще се проведе утре (21 май) преди мачовете за медалите в турнира при мъжете в Каунас. Александър Гавалюгов и Сборният отбор от таланти „Next Generation“ завършиха непобедени груповата фаза на финалната надпревара.

Гардът и колегите му записаха трета поредна победа във финалния етап на младежката Евролигата, финиширайки на първа позиция в група B. Това се случи, след като Александър Гавалюгов и компания се наложиха над юношеската формация на Жалгирис със 73:62.

188-сантиметровият баскетболист се включи от пейката за своя тим, като се отчете с 3 точки, 1 борба, 1 асистенция и 1 открадната топка за 9 минути на терена. При стрелбата си той бе 1/3 от средно разстояние и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Мохамед Файе оформи дабъл-дабъл – 33 точки и 11 борби.

За юношеския тим на Жалгирис Мантас Жузенас бе най-резултатен с 13 точки.

В спора за трофея в младежката Евролига Александър Гавалюгов и Сборният отбор „Next Generation“ ще излязат в неделя от 12.30 ч. срещу юношите на Реал Мадрид, които финишираха първи в другата група с баланс от 3-0.

СТАТИСТИКА ОТ СБОРЕН ОТБОР 18 – ЖАЛГИРИС 18

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани