14.6 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоНБАРуди Гобер стана Най-добър защитник в НБА за четвърти път (видео)

Руди Гобер стана Най-добър защитник в НБА за четвърти път (видео)

Французинът изравни постижение на легенди като Дикембе Мутомбо и Бен Уолъс

Баскетболистът на Минесота Руди Гобер бе обявен за Най-добър защитник в НБА през 2023/2024. Това обявиха американските медии.

31-годишният играч достигна до приза за четвърти път в кариерата си (б.а. – след тези през 2018 г., 2019 г. и 2021 г.). По този начин французинът изравни рекорда на легенди като Дикембе Мутомбо и Бен Уолъс.

„Страхотна работа в екип. Хубаво е да получаваш индивидуални награди, но не можеш да го направиш сам. Наистина оценявам това. Всичките ми съотборници повярваха в мен и ми позволиха да правя това, което мога най-добре. Момчетата се опитват да променят културата в Минесота и това е чудесно“, сподели Руди Гобер.

Руди Гобер изпревари в допитването сред медиите новобранеца на Сан Антонио Виктор Уембаняма и баскетболиста на Маями Бам Адебайо, за да спечели приза за Най-добър защитник в лигата.

През 2023/2024 Руди Гобер записва средно по 14 точки, 12.9 борби и 1.3 асистенции в общо 76 мача на „горските вълци“ в най-силното първенство в света.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани