11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаКАУНАС 2023: Реал Мадрид срещу Олимпиакос и Везенков в спора за трофея...

КАУНАС 2023: Реал Мадрид срещу Олимпиакос и Везенков в спора за трофея в Евролигата (видео)

Селекцията на Чус Матео спечели в "Ел Класико" срещу Барселона на литовска земя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид ще бъде съперникът на Александър Везенков и Олимпиакос на финала в Евролигата, който ще се играе в неделя от 20.00 ч. българско време. Това стана факт, след като селекцията на Чус Матео спечели баскетболното „Ел Класико“ срещу Барселона със 78:66 във втория мач от 1/2-финалите във Финалната четворка, която се провежда в Каунас.

И ОЩЕ: Реал Мадрид се класира на финал в най-силната клубна надпревара на Стария континент за 20-ти път в историята си. Испанският гранд има общо 10 трофея на най-високо ниво в европейските клубни турнири.

НАЙ-ДОБРИ: Защитник №1 в Евролигата през този сезон Еди Таварес бе много полезен за Реал Мадрид и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 15 борби плюс 4 чадъра. Марио Хезоня добави 14 и 9 борби. Серхио Родригес приключи с 12 точки и 5 асистенции. Найджъл Уилямс-Гос регистрира 10.

Алекс Абринес бе най-резултатен за Барселона с 16 точки. Николас Лапровитола финишира с 12. Кайл Курич остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Каталунците стигнаха до аванс от 9 точки за 42:33, но Серхио Люл намали пасива на своя тим до 36:42. След паузата мадридчани увеличиха оборотите и със серия от 15-0, водени от Еди Таварес, обърнаха до 58:55 след 30 минути игра. През последната четвърт Барса изравни за 58:58, но Реал взе нещата в свои ръце и чрез Марио Хезоня и Серхио Родригес стигна до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Барселона ще играе за бронзовите медали в Евролигата за втора поредна година. На 21 май (неделя) от 17.00 ч. отборът на Шарунас Ясикевичус ще има за съперник Монако. 

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Фор в турнира на богатите. След отбелязаните 5 точки в полуфинала срещу Барселона за успеха на Реал със 78:66 Серхио Люл изпревари легендата Джей Ар Холдън (194) и […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани