Васил Евтимов: Усещам тези момчета като мои синове

Важното е, че спечелихме срещу един много солиден отбор като ЦСКА, допълни треньорът на Черноморец

365

„Правим трети фантастичен мач в нашата зала. Вкарахме 100 точки. Искам само да поздравя всички мои играчи, защото изиграха много мъжки двубой. Независимо от това, че не можахме да спечелим с 18 точки, защото имахме такава задача, заради първия мач, който изиграхме в София и паднахме със 17. Аз не мога да им се сърдя и казах даже, че се гордея с тях. Защото аз съм баща и усещам тези момчета като мои синове„, призна треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над ЦСКА със 100:84 в мач от НБЛ. 

Казах им, че като станат един ден треньори и видят как играчите им се раздават – това е най-невероятното чувство. Аз това не го осъзнавах допреди да стана старши-треньор. Но когато виждам, че моите играчи се раздават на 100%, дават всичко от себе си, аз няма как да им се сърдя, че не спечелиха с разлика от 18 точки. Важното е, че спечелихме срещу един много солиден отбор като ЦСКА„, допълни наставникът на бургазлии. 

„Да вкараш 100 точки на ЦСКА, не е никак малко – 50 точки първото и 50 точки второто полувреме. Доминирахме в борбата под коша, мачът беше там. Ние имаме 25 асистенции. Това означава, че моите играчи, играят заедно. Имаме четирима с дабъл-дабъл. Мунис Туту има само две грешки. Когато той организира играта по този начин, Черноморец става много труден отбор за побеждаване. Най-бързият гард в лигата е и го показва във всеки мач. Играе уникално. Поздравявам моите баскетболисти, а и тези на ЦСКА, бориха се докрай. Имат нови попълнения – момчето играе добре, много силен мач направи, много хубаво впечатление ми направи“, добави бившият национал. 

„Продължаваме напред. Остават ни още три мача от втората завъртане – в сряда имаме мач тук, в Бургас, с Черно море Тича, след това с Берое и Ямбол навън. Поставили сме си за задача да спечелим и трите двубоя и след това каквото стане с другите резултати, с класирането, да можем да сме възможно по-напред преди жребия„, завърши Васил Евтимов. 

Черноморец достигна кота 100 срещу ЦСКА (видео)

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияВенелин Христов: Получи се голяма битка
Следваща статияРосен Барчовски: Имаме си нашите проблеми
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."