11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Станахме по-добър отбор, спечелихме закономерно

Росен Барчовски: Станахме по-добър отбор, спечелихме закономерно

Сега искам да чуя тези, които критикуват, не ги чувам, каза още националният селекционер

„Ще върна нещата към първия мач с Норвегия, сега искам да чуя тези, които критикуват. Не ги чувам, а тогава ги чувах много добре. Казах им на момчетата, че аз съм слушал много такива неща години наред и че това трябва да ги амбицира, за да покажем на терена, че можем да компенсираме липсата на опитни играчи, че не са за подценяване, че имаме чест и че могат да играят все по-добре. Станахме и по-добър отбор, спечелихме закономерно. В този мач бяхме абсолютно убедителни и ако той не бе толкова задължителен, щях да дам повече почивка на Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър, защото се поизмориха малко повече. Започнахме да стискаме топката малко повече при тази разлика, изиграхме този мач като хората. Да чуете от един 63-годишен човек – когато се критикува, се прави добронамерено. Ако го правиш злобно, по-добре да се скриеш някъде, заяви националният селекционер Росен Барчовски след класирането на тима ни за следващата фаза на квалификациите за Евробаскет 2025.

„През първото полувреме постепенно ни дойде самочувствието. В последната част срещу Норвегия стопихме изоставане от – 21 точки и за малко да спечелим. Направихме много добър мач с Австрия в Ботевград, а този беше отличен. Имаме добри играчи, стояхме и тактически добре. Благодаря на моя щаб, защото това са момчета, които много разбират от баскетбол и дават прекрасни идеи, аз ги слушам. Лъчезар Димитров е един от най-добрите защитници в НБЛ. Мачът в Румъния от втория етап на квалификациите, който спечелихме с точка, той опази най-добрия играч на домакините“, каза още наставникът след успеха над Австрия с 85:71.

„Съставът ще бъде същият и за предварителните олимпийски квалификации. Брандън Йънг ще смени Милър-Макинтайър. Не знам как ще се оправя в движение. Имаме под ръка Константин Паисиев, който е тренирал с нас. Другите картотекирани в състава са на плаж, изключение правят момчетата от националния отбор до 20 години. Ако се наложи някаква смяна, ще използвам някой от тях. Ще бъдем освободени, защото ще играем с по-класни отбори. Вярвайте ми, аз не обичам да се излагам и ще искам да стоим добре“, добави той.

„Много е далече това да си пожелавам някой съперник за същинските квалификации за европейското първенство. Сега трябва да си починем и да отпразнуваме рождения ден на Георги Давидов. Имаме три дни почивка и летим за Истанбул“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани