4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Успяхме да използваме някои от силните си страни

Людмил Хаджисотиров: Успяхме да използваме някои от силните си страни

Мисля, че качеството на баскетбола се подобрява, заяви треньорът на Рилски спортист

Доволен съм от това, че успяхме да спечелим основно със защита. Ние сме отбор, който играе силно в нападение. Водим лигата по точки, но до голяма степен давам кредит и на Берое, който успя да ни спре нападението. Нямахме добър ден, но се извадихме от мача с добрата ни игра в защита. На полувремето ги лимитирахме до 29 точки, което е добър атестат. През второто полувреме получихме повече, но като цяло контролирахме темпото в по-голямата част от срещата. Успяхме да използваме някои от силните си страни. Преди двубоя казах, че не сме изиграли най-добрата си среща по начина, по който можем. Надявам се скоро да се доближим до това състояние и тази форма“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха на тима си над Берое със 74:64.

„Смятам, че не само първите четири отбора са силни. Никой не е за подценяване. Балкан и Берое започнаха по-слабо първенството поради обективни причини, но и двата тима направиха промени и са в подем. Първенството върви в ситуация на пандемия, би трябвало да има добър интерес към баскетбола. Мисля, че качеството на баскетбола се подобрява, отборите влизат в по-добра форма“, допълва наставникът на самоковци пред камерите на Max Sport.

Тихомир Желев се включи добре през първото полувреме. С всеки изминал ден ще бъде във все по-добра форма и ще може да ни помогне, защото е много опитен играч. През миналия сезон беше изключително важен, вярвам, че и през този ще е така. Ротацията от 10 човека ни позволява да играем много агресивно в дефанзивен план. Ние много държим на този стил като треньорски щаб“, каза още Людмил Хаджисотиров, чийто тим завоюва седма поредна победа в НБЛ.

Всички отбори ги очаква доста тежък януари, особено нас и Балкан, защото ще играем във ФИБА Къп. Ще имаме много мачове, надявам се да се опазим здрави, за да тренираме нормално и да постигнем потенциала, който имаме като отбор и индивидуално. Смятам, че и двете са на високо ниво, но трябва да го покажем на игрището“, завърши специалистът.

7 поред за Рилецо в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани