18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоОще от светаПАРИЖ 2024Леброн Джеймс и Стеф Къри сред играчите в селекцията на САЩ за...

Леброн Джеймс и Стеф Къри сред играчите в селекцията на САЩ за Олимпиадата

Ясни са 11 от 12-те играчи на американците за Игрите

Ясни са 11 от 12-те баскетболисти на САЩ за Олимпиадата. Игрите ще се проведат тази година в Париж от 27 юли до 11 август.

Според медиите отвъд океана, Леброн Джеймс и Стеф Къри ще бъдат в селекцията на американците за турнира при мъжете. Групата им се допълва от Кевин Дюрант, Джоел Ембийд, Антъни Едуардс, Антъни Дейвис, Девин Букър, Джейсън Тейтъм, Жрю Холидей, Бам Адебайо и Тайрис Халибъртън.

Леброн Джеймс ще вземе участие на Олимпийски игри за четвърти път в кариерата си. Колекцията на крилото включва бронз от турнира през 2004 г. и златни медали от 2008 г и 2012 г.

Стеф Къри ще се изявява на Олимпиада за първи път в кариерата си. До този момент гардът има два златни медала със САЩ от световни първенства (б.а. – от 2010 г. и 2014 г.).

Генералният мениджър на националните отбори на САЩ Грант Хил е решил да остави последното 12-то място в състава свободно до началото на тренировъчния лагер на тима, който ще бъде през юли.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани