18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориБългария изпълни задачата и се класира за следващия етап на квалификациите за...

България изпълни задачата и се класира за следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

Третият пореден успех на "лъвовете" ги бетонира на върха в групата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България се класира за следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025. Селекцията на Росен Барчовски се наложи над Австрия с 85:71 като гост в последния си мач от третия етап на предварителните пресявки.

И ОЩЕ: „Лъвовете“ записаха трети пореден успех в тази фаза на квалификациите за следващия шампионат на Стария континент, който ще се проведе след две години. Нашите са еднолични лидери в група J с баланс от 3-1.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов (6 борби) и Коди Милър-Макинтайър (6 борби, 8 асистенции) отбелязаха по 18 точки за България. Алекс Симеонов добави 13 и 8 борби. Константин Костадинов се отчете с 10 точки и 8 борби.

Богич Вуйошевич бе най-добър за Австрия с 24 точки. Тимо Ланмюлер остана с 14.

КЛЮЧЪТ: Българите стигнаха до двуцифрен аванс след едно полувреме игра и водени от Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър, фиксираха 53:38 в своя полза. След паузата националите не изпуснаха контрола над срещата, а с помощта на Алекс Симеонов и Константин Костадинов достигнаха до 69:52 след 30 минути. В последната четвърт тимът ни не се даде на опитите на съперника за обрат и спечели с 85:71.

ДЕБЮТ: Първа поява с екипа на представителния ни тим направи Александър Стоименов. В състава ни преди няколко дни той замени напусналия Борислав Младенов.

СТАТИСТИКА ОТ АВСТРИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „През първото полувреме постепенно ни дойде самочувствието. В последната част срещу Норвегия стопихме изоставане от – 21 точки и за малко да спечелим. Направихме много добър мач с Австрия в Ботевград, а този беше отличен. Имаме добри играчи, стояхме и тактически добре. Благодаря на моя щаб, защото това са момчета, които много разбират от баскетбол и дават прекрасни идеи, аз ги слушам. Лъчезар Димитров е един от най-добрите защитници в НБЛ. Мачът в Румъния от втория етап на квалификациите, който спечелихме с точка, той опази най-добрия играч на домакините“, каза още наставникът след успеха над Австрия с 85:71. […]

  2. […] „Някои от играчите наистина са много млади. Аз и останалите, по-опитните, се опитвахме да ги вкараме в състава. Те играят изключително здраво, стараят се много. За тях това е ценен опит„, смята гардът, който се отчете с 18 точки, 6 борби и 8 асистенции при успеха над Австрия с 85:71. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани