18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист и Академик ще научат съперниците си във ФИБА Къп след...

Рилски спортист и Академик ще научат съперниците си във ФИБА Къп след три дни (видео)

Жребият ще бъде на 19 август от 13.00 ч.

ФИБА Европа обяви официално подробности за жребия във ФИБА Къп, който ще се проведе на 19 август от 13.00 ч. българско време. Общо 33 отбора са подали заявки за турнира през новия сезон, включително и българските Рилски спортист и Академик Пловдив.

15 от съставите са заявили желание да се включат от квалификациите в Шампионската лига, ако не успеят да си осигурят места в редовния сезон на последната надпревара. Само 14 от тях обаче ще могат да го направят.

Рилски спортист ще участва в редовния сезон на ФИБА Къп през 2021/2022, като преди жребия попада в урна 2, заедно с Реджо Емилия. Самоковци могат да избегнат отбори като Минск, Лайден, Бакен, Лондон Лайънс, Тревизо, Солнок, Ден Бош и Капфенбрг, които са в същия поток, но всичко ще зависи от резултатите им от квалификациите в ШЛ и ФИБА Къп.

Местата до 32 в турнира ФИБА Къп ще бъдат допълнени от четирите победители от квалификациите, в който ще участва Академик. Пловдивчани вече заявиха желанието си да домакинстват на един от турнирите, които ще бъдат от 28 септември до 1 октомври.

Ето и къде можете да проследите пряко жребия в четвъртък:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани