7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНБАГенералният мениджър на Сакраменто за Везенков: Постоянно виждаме как се развива и...

Генералният мениджър на Сакраменто за Везенков: Постоянно виждаме как се развива и прогресира (видео)

Искаме да надградим постигнатото от миналия сезон и вярваме, че той ще ни помогне, смята Монти МакНайър

Генералният мениджър на Сакраменто в НБА Монти МакНайър още веднъж похвали качествата на Александър Везенков, който ще играе при „кралете“ от новия сезон. Това се случи на специална пресконференция, организирана от Кингс, на която присъстава и българският национал.

Развълнувани сме да представим едно от новите си попълнения – Александър Везенков. Искаме да надградим постигнатото от миналия сезон и вярваме, че Саша ще ни помогне, наблюдавайки изявите му. Неговата увереност и качествата му ще ни бъдат от полза. Той има невероятна стрелба, височина, IQ, победител е, MVP в Евролигата, шампион на Гърция и финалист в Евролигата. С толкова много успехи сме нетърпеливи да го видим в НБА”, заяви по време на срещата с медиите Монти МакНайър. 

В последните години опознахме Саша, разбира се, фокусирайки се не само върху таланта и играта му, но и върху неговата индивидуалност. Направихме това и с останалите, които са тук. Треньорът Майк Браун говори много за това и мисля, че това ни донесе успех миналия сезон. Успяхме да намерим такива момчета, такъв е и Александър Везенков. Надявам се, че той ще бъде огромна част от нашите успехи в бъдеще, допълни той. 

“За нас беше страхотно, че получихме правата му миналата година, но смятам, че това бе важно решение за Саша. Моята цел… нашата цел е да се приобщи към нашия тим. Ако той желае НБА да бъде част от бъдещето му, искаме да види, че можем да бъдем като трамплин за него. Той осъзнава какво му предстои. Развълнувани сме, защото той е страхотен играч и ще бъде чудесно попълнение за нас. Радваме се и за това, че той избра възможността да бъде тук – на най-голямата сцена”, добави генералният мениджър на Кингс. 

Най-хубавото при Саша е, че постоянно виждаме в кариерата му как се развива и прогресира. Неговата игра става все по-добра. Той бе в Идеалния отбор на Евролигата две поредни години, ставаше MVP в този турнир на седмицата, на месеца и накрая на сезона. Приема предизвикателството и продължава да расте. Никак не е лесно да покажеш това в Европа. Мога да кажа, че след като сме го привлекли, не сме изненадани от това, което е постигнал до момента„, смята Монти МакНайър. 

Със сигурност е различно да си новобранец в НБА на 28 години. Ситуацията е друга, ако си на 21 години и идваш от колежа, но Саша има опит в Гърция, по европейските терени и с българския национален отбор. Така, че със сигурност ще има нужда от време да свикне, но ние имаме цяла стая с треньори и съм убеден, че те ще му помогнат да се справи по-лесно с това”, смята той. 

“Ние искаме да привличаме играчи, които да стават по-добри. Важни са уменията, стрелбата, да имаш IQ, но също така и да играеш в защита. В наши дни в НБА не можеш просто да пазиш един играч, защото не знаеш какво ще направят останалите. При Саша всичко започва от гените. Той се занимава с баскетбол от доста години и това ще му бъде от полза за начина, по който искаме да се представяме ние в двете фази на играта”, завърши Монти МакНайър.

Вижте цялата пресконференция на Александър Везенков: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани