18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаСлед 8 години Иван Лилов отново в Румъния

След 8 години Иван Лилов отново в Румъния

Гардът ще продължи кариерата си в Тимишоара

Българите в чужбина се увеличиха с още един за новия сезон. През 2021/2022 Иван Лилов ще се завърне в Румъния след 8-годишна пауза, за да облече екипа на Тимишоара. Така той ще стане вторият нашенец, който е избрал тим на румънска земя през последните седмици, след като Андрей Иванов предпочете Стяуа.

Ще направя всичко възможно да стигнем до върха през новия сезон. Мисля, че ще постигнем това с отборен дух и работа. Видях, че румънският баскетбол се подобрява от година на година и съм щастлив, че ми се даде шанс да играя тук. Ще работя за първи път с Драган Петричевич. Чух, че той е добър треньор, който набляга на дисциплината на терена„, заяви пред медиите в Румъния Иван Лилов.

За последно Иван Лилов се подвизава в Румъния с Газ Метан през 2013 г. Преди това 196-сантиметровият гард преминава още през Лукойл Академик, Балкан, Рилски спортист, Спартак Плевен и Ямбол по родните терени, както и през турския Одрин, македонския Фени Индустри, италианския Киети, унгарските Сегед, Дебрецен и Капошвар.

През последния сезон Иван Лилов бе в състава на Ямбол, с който има полуфинал в турнира за Купата на България, както и четвъртфинал в НБЛ. През 2020/2021 гардът има средни показатели от 15.4 точки, 3.5 борби и 4.1 асистенции в общо 26 мача в турнирите у нас.

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани