10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАМаями срази Бостън с 16 тройки за 1-0 във финалите на Изток...

Маями срази Бостън с 16 тройки за 1-0 във финалите на Изток (видео)

"Горещите" доминираха на терена през второто полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями стартира с победа участието си във финалите на Източната конференция в НБА. „Горещите“ отказаха Бостън със 123:116 като гости и вече водят с 1-0 в серията от третия етап на елиминациите в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър отбеляза 35 точки за Маями, допълнени от 5 борби и 7 асистенции. Бам Адебайо се отчете с 20, 8 борби и 5 асистенции. По 15 точки вкараха Гейб Винсент, Макс Струс, Кейлъб Мартин и Кайл Лаури.

Джейсън Тейтъм бе най-резултатен за Бостън с 30 точки и 7 борби. Джейлън Браун финишира с 22, 9 борби и 5 асистенции. Малкълм Брогдън остана с 19 точки.

КЛЮЧЪТ: „Горещите“ изоставаха с 9 точки след едно полувреме, но не се отказаха. Джими Бътлър и компания наниза рекордните за клуба в плейофите 46 точки в третия период, като доминираха след паузата с 66:50 в последните два периода, за да стигнат до успеха. Хийт завършиха двубоя с общо 16 тройки от 31 опита.

И ОЩЕ: 6 играчи на Маями преминаха границата от 15 точки в двубоя. Според анализаторите, това се случи за първи път от 1985 г. Това бе четвърти случай в историята на НБА, в който шестима баскетболисти от един отбор са отбелязали по 15 или повече точки в мач от финална серия в една от двете конференции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем срещи. Вторият мач между Бостън и Маями ще бъде на 20 май. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани