Янина Тодорова приключи колежанската си кариера в САЩ

Българката бе изпратена от Фресно Стейт с подарък и цветя

388

Българското крило на Фресно Стейт Янина Тодорова официално приключи колежанската си кариера в САЩ. Българката бе изпратена с почести от ръководството на програмата, с цветя и плакет.

Дойде най-накрая и това време. Ето ме пет години по-късно. Американското ми баскетболно пътуване стигна своя край. Благодарна съм на всичките си треньори, които работих, на съотборничките си, спонсорите си, феновете, преподавателите и приятелите. Фресно Стейт и Одеса Колидж винаги ще имат специално място в сърцето ми. Нямаше да стигна до тук без вас. Всяка година поставяше все по-високи цели пред мен и повишаваше моята устойчивост. През възходите и спадовете  продължих да трупам житейски спомени и уроци. Благодарна съм за цялата ваша любов и подкрепата, която получих. Няма да спра да играя и да губя страстта и хъса си. Като погледна назад, не бих променила нищо. Не бих заменила тази възможност за нищо, защото знам, че сега съм още повече себе си“, написа в страницата си във Фейсбук Янина Тодорова, която е шампионка за девойки в Дивизия Б с националния отбор на България.

В последната си година в САЩ родената във Велико Търново баскетболистка има 14 мача, от които в 12 бе титуляр, със средно 5.8 точки, 1.9 борби и 1.7 откратнати топки. В предишния сезон година тя участва в 19 двубоя. Във времето си в Одеса Джуниър Колидж тя два пъти попада в Идеалния отбор на региона, като бележи по 10.7 точки с 44.3% успеваемост в стрелбата.

„Като дете мечтаех да играя в колежански баскетбол в първа дивизия в NCAA и тази възможност бе удивителен начин да опозная света и да постигна повече. Бъдете смели, не позволявайте на никой да ви казва на какво сте способни и на какво не. Бъдете упорити и продължавайте напред. От днес моят живот като студент-атлет приключи и аз продължавам напред. Нямам търпение да разбера какво следва. С любов към играта – ЯТ“, пише още българската баскетболистка от школата на Черно море Одесос.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияМаями срази Бостън с 16 тройки за 1-0 във финалите на Изток (видео)
Следваща статияГОРДОСТ: България има своя първи MVP в Евролигата (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."