11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАЛука Дончич сред най-добре платените спортисти в света под 25 години

Лука Дончич сред най-добре платените спортисти в света под 25 години

Гардът на Далас с приходи от $47.2 млн. за последната година

Лидерът на Далас в НБА Лука Дончич е сред петимата най-добре платени спортисти в света под 25-годишна възраст. Това става ясно от класация, представена от авторитетното списание „Форбс“, базирана на данни за последната година.

Според информацията, словенецът може да се похвали с приходи от общо $47.2 млн. за изминалите 12 месеца. Гардът на Маверикс е получил $37.2 за изявите си на паркета в най-силното първенство в света, както и $10 млн. от рекламни договори.

Макар че неговият Далас не успя да достигне до плейофите в НБА през 2022/2023, финиширайки на 11-та позиция в Западната конференция в края на редовния сезон, Лука Дончич намери място в Идеалния отбор. Освен това, той се нареди и сред най-добрите реализатори в лигата със средно по 32.4 точки.

На сметката си 24-годишният баскетболист оставя още средно по 8.6 борби и 8 асистенции в общо 66 мача на Далас в най-силното първенство в света през последния сезон.

Сред най-богатите спортисти в света под 25-годишна възраст се нареждат още Килиан Мбапе (футбол), Кайлър Мъри (американски футбол), Макс Верстапен (Формула 1) и Ерлинг Холанд (футбол).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани