10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Целият тим игра добър и отборен баскетбол в двете фази

Людмил Хаджисотиров: Целият тим игра добър и отборен баскетбол в двете фази

Имаме още резерви, които ще помогнат в точното време, заяви треньорът на Рилски спортист

Ефективността в нападение дойде и от добрата защитата през по-голямата част в мача. Имахме за цел да задържим Черноморец под 70 точки, защото това е отборът с третото най-добро нападение в първенството. Притеснявах се преди мача, защото реално играхме с един гард, но Борислав Николов, който е наш юноша, се включи солидно. Радвам, се че Васил Попов е продукт на самоковската школа и отново бе на много високо ниво. Целият тим игра добър и отборен баскетбол в двете фази. Когато даден тим е с 32 асистенции и с 11 грешки, това показва, че има отборен дух и колектив, но същевременно имаме и неща, които трябва да подобряваме. Отборът ни е селектиран така, че имаме много стрелци. Това нещо трудно се пази, по-скоро може да се ограничи. Имаме резерви в нашата игра. В последната седмица тренирахме по-трудно, заради всичките контузии, въпреки че не си личеше толкова много„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Черноморец със 102:69 в мач от НБЛ. 

„Деян Карамфилов и Брандън Рандълф доста време играха заедно през този сезон. Мисля, че много добре се допълват. Това беше една от идеята, когато привлякохме втория. Той е здрав и атлетичен гард, може да играе и на двете гардови позиции. Карамфилов е с „+30“, има 9 асистенции и е направил само 1 грешка. Работи като компютър, но той вкарва и много енергия. Той е много важен играч за нас. Когато се завърне Рандълф и на Карамфилов му паднат с една идея минутите, ще бъде още по-енергичен и полезен. Тогава ще имаме и повече варианти. В този мач тон зададоха Александър Янев и Чавдар Костов, които започнаха много мобилизирано и нямаше подценяване. Мисля, че това беше добър знак и за другите момчета“, добави наставникът на самоковци, които са лидери в класирането с баланс от 13-0.

Смятам, че възстановяването на Рандълф върви добре. Ще преценим с течение на времето дали ще бъде готов за следващия ни мач. Нямаме бърза работа с него. Това важи още за Йордан Минчев и Георги Адирков, който ще пропусне малко повече време. Имаме още резерви, които ще помогнат в точното време. Борислав Николов игра 11 минути, за които записа 6 асистенции, което е супер. Пресираше в защита, малко се притесняваше за първи мач на такова ниво, но това е нормално. Смятам, че се представи добре и тепърва има потенциал. С времето ще се развива. Той е още едно момче от Самоков, което мен лично ме радва, защото Васил Попов и Мирослав Васов стигнаха до разширения състав на националния отбор“, завърши Людмил Хаджистиров.

Рилски спортист навъртя 18 тройки и мина кота 100 срещу Черноморец

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани