11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРилски спортист навъртя 18 тройки и мина кота 100 срещу Черноморец (видео)

Рилски спортист навъртя 18 тройки и мина кота 100 срещу Черноморец (видео)

13 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист започна 2023 г. в НБЛ по начина, по който завърши предишната година – с победа. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров надигра Черноморец със 102:69 в последния мач от 14 кръг в родния елит. Самоковци са с баланс от 13-0 и са лидери в класирането, докато бургазлии са с 5 успеха и 8 поражения и се намират на седма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Попов поведе колоната на реализаторите за Рилски спортист с 24 точки, като бе автор на 5 от общо 18-те му тройки. Крис Минков добави 17 и 5 борби. Александър Янев се разписа с 16 точки и 5 борби. Чавдар Костов реализира 15 плюс 6 асистенции. Еван Бати финишира с 10 точки.

Джъстин Уотс бе най-резултатен за Черноморец с 15 точки. Георги Боянов го последва с 14 и 11 борби. Мунис Туту и Макол Моайен останаха с по 11 точки, като първият направи и 11 асистенции, докато вторият овладя и 7 борби.

И ОЩЕ: Йордан Минчев, който е с болки в петата, и Брандън Рандълф не се включиха в игра за Рилски спортист. Извън групата на самоковци бе и Георги Адирков. От другата страна в групата на бургазлии не бе Николай Титков.

РАЗВИТИЕТО: Домакините демонстрираха страхотен мерник от далечно разстояние в началото и след 5 тройки, дело на Чавдар Костов, Александър Янев и Васил Попов, поведoха с 20:13. До края на първата четвърт самоковци не спряха дотук и фиксираха 28:15 в своя полза. През втория период бургазлии направиха серия от 10-2, дело на Мунис Туту, Джъстин Уотс, Кинг Революшън и Макол Моайен, за да намалят до 25:30. Въпреки усилията на Черноморец, Рилски отново се изстреля напред с 13 точки за 48:35 след успешни акции на Александър Янев, Васил Попов, Димаджио Уигинс и Чавдар Костов.

След паузата Черноморец отвърна с 12-6, след като Мунис Туту, Симеон Лепичев и Георги Боянов бяха точни, за да сведе пасива си до 47:52. Деян Карамфилов, Крис Минков и Чавдар Костов обаче не сбъркаха за 65:48 в полза на Рилецо. „Акулите“ отново се доближиха на 10 точки, но Васил Попов фиксира 70:55 в полза на носителя на Купата и Суперкупата на България след 30 минути игра. В последната четвърт Рилски не изпусна инициативата и стигна до успеха, оформяйки крайното 102:69.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 януари Рилски спортист ще гостува на ЦСКА, докато два дни по-рано (б.а – на 14 януари) Черноморец ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] Оказва се, че след направен ядрено-магнитен резонанс е станало ясно, че Николай Титков има и разкъсани мускулни влакна и засегната капсула на връзката. По тази причина той пропусна три мача на Черноморец в родния елит, включително последния в Самоков, в който тимът му загуби с 69:102. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани