16.7 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоНБАКливланд хвана последния влак за полуфиналите на Изток (видео)

Кливланд хвана последния влак за полуфиналите на Изток (видео)

Тимът на Джей Би Бикърстаф елиминира Орландо след 4-3 победи в серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Кливланд стана последният отбор, който си гарантира място във втория етап на плейофите в НБА този сезон. На свой терен тимът на Джей Би Бикърстаф се наложи над Орландо със 106:94, за да триумфира в серията от първия кръг на елиминациите на Изток с 4-3 победи.

И ОЩЕ: Кавалиърс се класираха за следващия етап на плейофите в най-силното първенство в света за първи път от шест години насам. Освен това, Кавс спечелиха първата си плейофна серия без Леброн Джеймс от 1993 г.

НАЙ-ДОБРИ: Донован Мичъл, който от месеци се бори с контузия в лявото коляно, се развихри за Кливланд и навъртя 39 точки след 15/17 от фаул линията. Освен това, гардът добави към сметката си още 9 борби и 5 асистенции.

От неговите колеги Карис Лавърт се включи от пейката с 15 точки и 5 борби. Макс Струс добави 13.

За Орландо Паоло Банкеро бе най-добър с 38 точки и 16 борби за дабъл-дабъл. Уендъл Картър Джуниър приключи с 13 и 7 борби. Джейлън Съгс остана с 10 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Кавалиърс изоставаха с 18 точки през първото полувреме, но успяха да се стабилизират. Домакините взеха нещата в свои ръце след почивката и спечелиха третия период с 33:15, водени от Донован Мичъл, Карис Лавърт и Макс Струс, за да обърнат до 76:68. До финалната сирена Кавс не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите на Изток Кливланд ще има за съперник Бостън. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №1 между двата състава ще бъде на 8 май (сряда) от 2.00 ч. българско време.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИВЛАНД – ОРЛАНДО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани