17.9 C
София
петък, май 17, 2024
НачалоБългари в чужбинаКонстантин Костадинов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Константин Костадинов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Крилото на Аликанте е сред международните играчи, които са заявили желанието си да се включат в подбора на 26 и 27 юни

Драфът в НБА този година може да има българско присъствие. Националът на България Константин Костадинов се нарежда сред 195-те баскетболисти, които са подали ранни заявки за участие. 

Крилото на испанския Аликанте е в списъка на чуждестранните състезатели, които са заявили желанието си да се включат в следващия драфт на НБА, който ще бъде на 26 и 27 юни в Бруклин. Кандидатите, подали ранни заявки, могат да оттеглят документите си до 16 юни.

Константин Костадинов прави първите си стъпки в играта в школата на бургаския Делфин, а след това продължава развитието си при подрастващите в Реал Мадрид. С 18-годишната формация на „Белия балет“ той става носител на трофея в младежката Евролига през 2021 г. След това Константин Костадинов е част от първия отбор на испанския Палмер Палма.

Кариерата му е свързана още с Паленсия, а от този сезон и с Аликанте, където играе под наем от финалиста в Шампионската лига Тенерифе. През 2023/2024 Константин Костадинов записва средни показатели от 9.8 точки, 4.2 борби и 1.1 асистенции в 32 мача на своя тим в лига LEB Oro. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Константин Костадинов, който е подал документи за ранн… бе сред най-резултатните за Аликанте. Националът остави срещу името си в статистиката 16 точки, след като бе безгрешен при стрелбата си от средна дистанция – 6/6, както и от тройката – 1/1. Освен това, крилото бе 1/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани