10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Не помня да сме получавали 18 тройки, откакто съм треньор...

Васил Евтимов: Не помня да сме получавали 18 тройки, откакто съм треньор на Черноморец

През този сезон не можем да играем кош за кош с Рилецо, коментира наставникът на Черноморец

„Нямам обяснение защо изглеждахме в защита по този начин. Мисля, че играчите на Рилски нямаше да вкарат толкова дори да ги бяхме оставили сами в този мач. Не помня да сме получавали 18 тройки, откакто съм треньор на Черноморец. Поздравявам Рилски за победата, те направиха много добър двубой. Искам да поздравя и Васил Попов, който показа, че има много светло бъдеще. Той показва как един 20-годишен баскетболист може да играе със сърце, докато от другата страна нямаме никаква реакция срещу него. Отворен шут след отворен шут, нямам обяснения. Рилски е най-добрият отбор в България и разполага с най-силното нападение. През този сезон не можем да играем кош за кош с Рилецо„, коментира наставникът на Черноморец Васил Евтимов след загубата в Самоков с 69:102 в мач от НБЛ. 

Рилски спортист навъртя 18 тройки и мина кота 100 срещу Черноморец

„Представянето на Мунис Туту е плод на неговото раздаване по време на тренировките. Той си мисли, че когато тренира лежерно, се пази за мача. Големите баскетболисти са казали, че играеш в даден двубой така, както тренираш. Когато тренираш лежерно, няма как да играеш добре по време на даден мач. Преди два кръга стана MVP, а последните му три мача бяха много добри. На полувремето му казах, че няма кош от игра. Споменах му, че начинът, по който организира играта, влияе на останалите. Ако ти не си лидер, другите гледат и ритъмът на игра пада тотално“, допълни треньорът на бургазлии, които са с баланс от 5-8. 

Когато гардовете взимат повече борби от нашите високи по време на тренировъчния процес, как да очаквам от тях, че ще печелят борбата в даден двубой?! На полувремето отстъпвахме при борбите с 15-27. Хванали сме 34 борби срещу 44 за домакините. За пореден път отстъпваме в този компонент, явно през този сезон нямаме играчи, които могат да се борят. Кинг Революшън има 3 борби. Когато искаш да играеш ролята на тежко крило в моя отбор, трябва да имаш много повече в този елемент“, смята бившият национал. 

Доволен съм от стрелбата от наказателната линия. Имаме 80% в този компонент. Когато стреляхме 53% след срещата с Академик, направихме това, което мислех за най-добре – отидохме в залата и стреляхме по 1000 наказателни удари в рамките на 3 часа. Ще трябва да слагам ластик на коша, за да работим за подобряването на борбата. Без нея няма как да печелим мачовете„, вярва Васил Евтимов. 

Симеон Лепичев се завърна срещу ЦСКА, но не беше готов, след което получи нова контузия. Тогава му казах, че трябва да си слуша тялото. Взе много на сериозно своята втора травма. Реално неговият последен мач беше срещу Рилски през есента. В този се включи много добре. След три седмици ще бъде по-добър, само искам да продължава да тренира и да ме слуша.

„На този етап всичко е възможно, не мога да кажа дали се притеснявам от евентуално неучастие в плейофите и в турнира за Купата на България. Нищо не е сигурно в баскетбола. Както виждате, има отбори, които са доста равностойни. Тепърва влизаме в една серия, в която ще играем срещу Спартак, Левски и Балкан. Ще гоним победите в нашата зала“, завърши Васил Евтимов. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани