18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Хубавото е, че успяхме да спечелим, въпреки че не играхме...

Людмил Хаджисотиров: Хубавото е, че успяхме да спечелим, въпреки че не играхме толкова добре

Успяхме да компенсираме липсата на Рандолф, заяви треньорът на Рилски спортист

Честно казано, очаквах този мач да бъде труден, защото Левски има добри и опитни играчи, които са се доказали. В последните срещи играят добре и разполагат с наместена ротация. Всеки си знае ролята и има достатъчно игрово време. Джон Флорвиъс прави сериозна разлика, успяхме да го ограничим в този двубой, особено през второто полувреме. Започнахме много лошо мача и меко в защита. Истината е, че през първото полувреме имахме много отворени стрелби, които обикновено вкарваме, но този път нямахме този шанс. По този начин двата отбора бяха равностойни на полувремето. Разликата, че през преди голямата почивка допуснахме 44 точки, докато след това гостите отбелязаха само 29. Играхме доста по-добре, спечелихме последната част с 29-13. Имаше навременно добро включване от някои играчи, затова сме с по-широк състав и във всеки мач различен баскетболист може да помогне. Хубавото е, че успяхме да спечелим, въпреки че не играхме толкова добре, а в края се получи и разлика“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Левски с 89:73 в мач от НБЛ. 

Деян Карамфилов е изключително важна част от нашия отбор в последните три сезона, за което много се радвам. Откакто е в Рилски, има голям прогрес в неговата игра. Преди няколко дни Брандън Рандолф се контузи неприятно на тренировка, а Карамфилов остана в игра 36 минути, представи се на високо ниво и имаше добри решения. Въпреки че беше изморен, записа 13 асистенции и има само 2 грешки. Пазеше солидно и агресивно в защита. Успяхме да компенсираме липсата на Рандолф. Надявам се неговото лечение да върви добре и да се завърне по-бързо, защото е много важен“, добави наставникът на самоковци, които са на върха в класирането на родния шампионат с баланс от 11-0. 

„Искам да пожелая весели празници на всички хора, да имаме една по-добра година и нещата да са по-добре в света цялостно. Ние тук играем баскетбол, но на 500 километра от нас има война. Преживяхме няколко тежки години с COVID-19, но се надявам да имаме по-хубави моменти през следващата година“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

Рилски изчака своя момент срещу Левски в Самоков

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани