6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРилски изчака своя момент срещу Левски в Самоков (видео)

Рилски изчака своя момент срещу Левски в Самоков (видео)

11 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постави в актива си 11-та поредна победа в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Левски с 89:73 в мач от 12 кръг. Самоковци са на върха в родния елит, докато столичани са с баланс от 7-4 и са четвърти. Загубата прекъсна серията от седем поредни успеха на бронзовия медалист в първенството от миналия сезон.

И ОЩЕ: Брандън Рандолф не взе участие в срещата. Гардът на Рилски пропусна двубоя, заради разтежение в крака.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев и Димаджио Уигинс вкараха по 18 точки за Рилски спортист, като последният грабна и 10 борби. Деян Карамфилов добави 11, 5 борби и 13 асистенции. Крис Минков се включи от пейката с 10 точки и 5 борби.

Лъчезар Димитров бе най-резултатен за Левски с 16 точки. Алън Арнет се отчете с 15. Златин Георгиев остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Интригата се задържа в срещата до средата на последната четвърт. След това Рилецо взе нещата в свои ръце и чрез Александър Янев, Васил Попов, Димаджио Уигинс, Деян Карамфилов и Крис Минков направи аванса си двуцифрен за 83:69. Това гарантира победата на отбора от Самоков, който ще посрещне Коледа без допуснато поражение в шампионата през 2022/2023.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 декември Рилски спортист ще гостува на Балкан, докато два дни по-рано (б.а. – на 26 декември) Левски ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани