12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаЛевски повали четвъртия в Израел (видео)

Левски повали четвъртия в Израел (видео)

Първа домакинска победа за българския шампион в Балканската лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски достигна до първа домакинска победа в Delasport Балканска лига през този сезон. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов порази четвъртия в израелския елит Апоел Галил Елион с 84:76 в мач от група А на турнира. „Сините“ имат баланс от 2-2 и са трети в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков наниза 28 точки за Левски, от които 7 тройки. Марио Литъл добави 19. Илайджа Митро-Лонг се отчете с 14 точки и 8 борби. Цветомир Чернокожев овладя 14 борби плюс 9 точки.

Нимрод Леви бе най-резултатен за Апоел Галил Елион с 22 точки и 5 борби. Брайс Уошингтън вкара 13 плюс 5 борби. Джонатан Стоув и Габриел Чачашвили останаха с по 11 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: „Сините“ си осигуриха лидерството след серия от 10-0 през първата част, за да излязат напред с 20:16 чрез Илайджа Митро-Лонг и Венцислав Петков. През втория период с точния си мерник Венцислав Петков и Марио Литъл не спираха до тормозят израелците, чиято игра не вървеше, а това бе добре дошло за Левски след 33:20. Домакините се възползваха от грешките на съперника и поставиха на таблото 42:25 в своя полза на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Венцислав Петков и Цветомир Чернокожев направиха преднината на шампиона на България 24 точки за 57:33, а от добрата игра в защита на Апоел Галил Елион отпреди два дни в Ботевград нямаше и следа. Въпреки опитите на опитите на Омер Тал, Брайс Уошингтън и Нимрод Леви, столичани държаха нещата под контрол, фиксирайки 69:47 чрез Николай Михайлов и Марио Литъл. През последната четвърт Апоел Галил Елион се вдигна на щурм и чрез Габриел Чачашвили и Джонатан Стоув намали до 7 точки, но Mарио Литъл и Илайджа Митро-Лонг сложиха точка на спора с крайното 84:76. 

И ОЩЕ: Левски бе без контузените Христо Захариев и Чавдар Костов, както и без Ивица Радич, който е болен.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 януари 2022 г. Левски ще приеме Макаби Хайфа.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АПОЕЛ ГАЛИЛ ЕЛИОН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани