16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАБруклин прати Джеймс Хардън във Филаделфия

Бруклин прати Джеймс Хардън във Филаделфия

"Мрежите" ще вземат Бен Симънс и още двама

Филаделфия и Бруклин постигнаха договорка за трейда, около който се шуми най-много през последните седмици в НБА. Сиксърс ще получат една от звездите на Нетс Джеймс Хардън, както и Пол Милсап.

Според информацията, „мрежите“ ще вземат Бен Симънс, Сет Къри и Андре Дръмънд. Освен това, Бруклин ще има и незащитен избор в първия кръг на следващото издание на драфта в НБА, както и защитен такъв в драфта през 2027 г.

Джеймс Хардън изкара в Бруклин малко повече от година, след като през януари 2021 г. бе трейднат от Хюстън. През миналия сезон той достигна до полуфиналите на Изток с „мрежите“, които бяха елиминирани от Милуоки. В тези срещи Брадата имаше и проблеми с контузия. През този сезон Джеймс Хардън записва средно по 22.5 точки, 8 борби и 10.2 асистенции в общо 44 мача на Нетс в лигата. В кариерата си досега гардът преминава още и през Оклахома.

Бен Симънс не е играл за Филаделфия през този сезон. Самият баскетболист заяви още преди старта на 2021/2022 в НБА, че не иска да носи екипа на Сиксърс, като още тогава пожела трейд. Проблемите за австралиеца стартираха в края на миналия сезон след коментари от страна на колегата му Джоел Ембийд и треньора на отбора Док Ривърс, с които бяха отправени критики към някои негови решения по време на седмия мач от полуфиналите на Изток. Бен Симънс изкара общо пет сезона във Филаделфия, като първият бе извън терените, заради контузия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Една от звездите в НБА Стеф Къри сподели какво мисли за трейда на своя брат Сет Къри в Бруклин. През миналата седмица гардът стана част от сделката между Филаделфия и Нетс, пратила Джеймс Хардъ…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани