10.6 C
София
понеделник, май 13, 2024
НачалоНБАБостън си отмъсти на Маями за 2-1 на Изток (видео)

Бостън си отмъсти на Маями за 2-1 на Изток (видео)

"Келтите' си върнаха за домакинската загуба отпреди няколко дни

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън се вдигна след като бе съкрушен преди няколко дни и отново взе предимство в серията от първия кръг на елиминациите на Изток. „Келтите“ наложиха волята си над Маями със 104:84 като гости за 2-1 в плейофите на НБА.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун се разписаха с по 22 точки за Бостън, като първият допълни сметката си с 11 борби и 6 асистенции. Кристапс Порзингис добави 18 и 5 борби. Дерик Уайт регистрира 16 точки и 5 борби.

Бам Адебайо бе най-резултатен за Маями с 20 точки и 9 борби. С по 15 останаха Тайлър Хиро и Никола Йович, като последният грабна и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Селтикс излязоха напред още в края на първата част след 21:12. През втория период Хийт опитаха да отговорят, но съперникът нямаше намерение да намалява темпото и след серия от 20-8 дръпна с 63:39 на голямата почивка. След паузата преднината на гостите стана 29 точки, което се оказа напълно достатъчно за крайния успех.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият двубой между Маями и Бостън ще бъде на 30 април.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани