7.1 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоБългарияСпартак не остави шансове на Академик у дома (видео)

Спартак не остави шансове на Академик у дома (видео)

Отборът на Тодор Тодоров записа четвърта победа в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак спечели за четвърти път в НБЛ през 2021/2022. В своята зала „Балканстрой“ селекцията на Тодор Тодоров надигра Академик Пловдив с 91:64 в двубой от 9 кръг в мъжкия ни елит. Плевенчани имат в актива си и 5 загуби, като заемат шесто място в класирането, докато тимът на Йордан Янков е със същия баланс и е седми.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Маринчешки бе много полезен за Спартак и оформи нов дабъл-дабъл – 20 точки и 11 борби. Николай Стоянов добави 16, 8 борби и 5 асистенции. Максим Корниенко се разписа с 15 точки и 8 борби. Божидар Аврамов вкара 14 плюс 9 асистенции. Симеон Илиев и Ивко Ивков завършиха съответно с по 11 и 10 точки.

Тони Гуджино бе най-резултатен за Академик Пловдив с 15 точки и 7 борби. Неманя Бешович остави срещу името си 13 и 5 борби. Васил Бачев и Томислав Минков останаха с по 9 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Плевенчани бяха по-съсредоточени в началото и поведоха с 15:4 след успешни акции на Димитър Маринчешки, Симеон Илиев и Николай Стоянов. Неточностите на гостите пък бяха наказани от Божидар Аврамов за 26:10 в полза на домакините след 10 минути. През втория период Академик стартира със серия от 9-0, дело на Неманя Бешович и Томислав Минков, за да намали до 19:26. Спартак отговори чрез Божидар Аврамов, Димитър Маринчешки, Максим Корниенко и Николай Маринов за 41:26.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата въпреки опитите за намаляване на разликата от страна на Тони Гуджино и Николай Титков, Спартак държаше лидерството чрез Симеон Илиев, Божидар Аврамов и Николай Стоянов за 52:36. Домакините не спряха дотук и използвайки силната си игра в нападение дръпнаха с 25 точки след 30 минути. През последната четвърт отборът на Тодор Тодоров не изпусна инициативата и стигна до категоричното 91:64.

И ОЩЕ: В игра за Спартак се завърна Мартин Маринов, който пропусна два мача заради контузия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 декември Спартак Плевен ще гостува на Берое, а Академик Пловдив ще излезе срещу Черноморец ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани