13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков се отличи в гръцкото дерби в Евролигата (видео)

Везенков се отличи в гръцкото дерби в Евролигата (видео)

Крилото наниза 14 точки срещу Панатинайкос

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос постигнаха трета поредна победа в Евролигата. Българинът и отборът му триумфираха в гръцкото дерби на 17 кръг в турнира на богатите, след като подчиниха Панатинайкос с 84:65 като гости. „Червено-белите“ са с баланс от 12-5 и са трети в класирането, а „детелините“ са 17-ти с 4 успеха и 13 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се превърна в основна заплаха за съперника и остави на сметката на Олимпиакос 14 точки, 5 борби и 4 асистенции за 34 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 2/4 от средно разстояние, 3/4 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси и Шакил МакКисик вкараха по 18 точки. Костас Слукас отбеляза 16 плюс 6 асистенции.

Неманя Недович бе най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки и 7 асистенции. Йоргос Папаянис оформи дабъл-дабъл – 14 и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: ПАО бе на път да сътвори обрат, след като изоставаше с 16 точки, но Шакил МакКисик и Александър Везенков стопираха устрема му. Двамата изведоха отбора си до 72:60, а след това преднината на Олимпиакос не падна под 10 точки. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат ЦСКА Москва, а ден по-късно Панатинайкос ще спори с Жалгирис. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани