11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаКоди Милър-Макинтайър и Баскония не успяха да спрат Фенербахче (видео)

Коди Милър-Макинтайър и Баскония не успяха да спрат Фенербахче (видео)

Гардът близо до още един дабъл-дабъл в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Коди Милър-Макинтайър и Баскония претърпяха 13-то поражение в Евролигата този сезон. Гардът и съотборниците му загубиха от Фенербахче с 96:111 (б.а. – рекорд за домакините в клубната им история) като гости в мач от 27 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанският тим има в актива си още 14 успеха на осмата позиция, докато турският гранд е с баланс от 16-11 на седмото място.

И ОЩЕ: Ник Калатес изравни най-доброто постижение по отнети топки в Евролигата, което принадлежи на легендата Димитрис Диамантидис. Двамата вече имат по 434 откраднати топки в турнира на богатите. Това се случи, след като гардът на Фенербахче регистрира 2 в двубоя срещу Баскония плюс 11 точки и 12 асистенции.

НАЙ-ДОБРИ: Найджъл Хейс-Дейвис се отчете с 19 точки за Фенербахче. Тарик Биберович добави 17. Нейт Сестина финишира с 14 точки.

За Баскония Коди Милър-Макинтайър приключи с 8 точки, 4 борби и 10 асистенции, след като бе 3/6 при стрелбата си от средна дистанция и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Ваня Маринкович вкара 18. Даниел Диас остана с 15 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините приключиха двубоя с по-добра успеваемост в стрелбата от тройката – 19/34 срещу 14/26 за Баскония. Освен това, „фенерите“ направиха и повече асистенции – 32 (клубен рекорд) срещу 20 завършващи подавания за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 март Баскония ще излезе срещу АЛБА Берлин, докато ден по-рано Фенербахче ще спори с Реал в Мадрид.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани