19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаМонако помрачи завръщането на Рики Рубио в Евролигата (видео)

Монако помрачи завръщането на Рики Рубио в Евролигата (видео)

Майк Джеймс остана на 12 точки от рекорда по резултатност в Евролигата за всички времена

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Монако записа шести пореден успех в Евролигата през 2023/2024. Отборът от Княжеството се наложи над Барселона със 77:67 като гост в двубой от 27 кръг в турнира на богатите. „Монегаските“ са с баланс от 17-10 и са четвърти в класирането, докато испанският гранд има в актива си 18 победи и 9 загуби на втората позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Майк Джеймс финишира със 17 точки за Монако (б.а. – като остана на 12 точки от рекорда за всички времена в Евролигата – 4455 точки), допълнени от 8 борби. Матю Стразъл добави 13. Донатас Мотеюнас се отчете с 12 точки.

Ян Весели бе много полезен за Барселона и оформи дабъл-дабъл – 19 точки и 10 борби. Николас Лапровитила остана с 13.

И ОЩЕ: Рики Рубио се завърна в игра след няколко месеца извън терените, заради проблеми с психичното здраве. Гардът остана на терена 12 минути за Барса, в които се разписа с 5 точки, 2 борби и 1 асистенция след 2/4 от средно разстояние и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

КЛЮЧЪТ: 1.12 мин. преди края Майк Джеймс изведе Монако до 74:65, а след това се превърна в автор на тройка, която подпечата успеха на неговия тим в срещата. Гостите овладяха общо 45 борби в мача, в който демонстрираха и успеваемост в стрелбата от средна дистанция 58.5%.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 март Монако ще излезе срещу Цървена Звезда, докато Барселона ще играе срещу Валенсия същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани