7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКатегоричен Левски Лукойл във Варна за край на редовния сезон в НБЛ...

Категоричен Левски Лукойл във Варна за край на редовния сезон в НБЛ (видео)

Тимът на Тити Папазов помрачи последния мач в кариерата на Пламен Алексиев

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл завърши с убедителна победа редовния сезон в НБЛ. В зала „Христо Борисов“ тимът на Тити Папазов нямаше проблеми срещу Черно море Тича след категоричното 110:57 като гост в първия мач от 27 кръг в мъжкия ни елит.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Това бе седма поредна и общо 20-та победа за столичани през 2020/2021, като те имат на сметката си и 4 загуби, което ги поставя на второ място в редовния сезон. Варненци пък приключват участието си в шампионата на девета позиция с баланс от 2-22.

И ОЩЕ: Това бе последният мач в кариерата на капитана на Черно море Тича Пламен Алексиев, като остана на паркета 13 минути, в които се отчете с борба и открадната топка. Гардът oкачка кецовете на пирона на 36-годишна възраст, като по-голямата част от нея преминава в редиците на варненския тим. През този сезон Пламен Алексиев записва средно по 3.9 точки, 1.1 борби и 2.8 асистенции в общо 17 двубоя НБЛ.

НАЙ-ДОБРИ: Райън Райт се отчете с 23 точки и 5 борби за Левски Лукойл днес. Кийт Бенсън добави 18 и 9 борби. Данило Тасич приключи с 16 точки, 6 борби и 6 асистенции. Чавдар Костов реализира 14. В игра се завърнаха Герасим Николов и Венцислав Петков, но в групата не беше Христо Захариев, който получи почивка заради болки в коляното.

Георги Боянов бе най-добър за Черно море Тича с 12 точки и 12 борби. С 10 останаха Михаил Молдов и Иван Спиров. Мартин Йорданов пък овладя 12 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите Левски Лукойл ще излезе срещу Ямбол, като в серията ще се играе до две победи от три двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ 

Вижте пълен запис на мача:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани