7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияВъв Варна отдадоха заслуженото на своя капитан (видео)

Във Варна отдадоха заслуженото на своя капитан (видео)

Пламен Алексиев с последен мач в кариерата си на 36 години

Във Варна отдадоха заслуженото уважение за успехите на своя капитан Пламен Алексиев. Гардът на Черно море Тича слага край на кариерата си, а последният му мач е днес срещу Левски Лукойл.

Преди срещата, по време на представянето на двата тима, от варненския клуб припомниха моменти от пътя на 36-годишния баскетболист. На специален екран в залата пък бяха показани негови снимки, като той бе поздравен лично и от наставника на Левски Лукойл Тити Папазов.

Кариерата на Пламен Алексиев преминава основно в родния Черно море, с който той има два финала в първенството (2006, 2009 г.), като четири пъти печели бронзовите медали (2005, 2007, 2014 и 2015 г.). През 2015 г. плеймейкърът ликува с Купата на България, където преди това има още три финала (2006, 2008 и 2014 г.). Гардът е част още от Черноморец, Ямбол и Берое. С екипа на старозагоци Пламен Алексиев има един финал в първенството, а освен това триумфира в Балканската лига и вдига Купата на България през 2017 г.

С изявите си през годините гардът достига и до националния отбор, като е част от състава на Росен Барчовски на европейското първенство през 2005 г. в Сърбия и Черна гора, макар и без да запише официален мач. Той е избран и за участие в Мача на звездите, където през 2016 г. печели конкурса по тройки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани