18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Трябваше да бъдем малко по-агресивни в нападение

Йордан Янков: Трябваше да бъдем малко по-агресивни в нападение

В последните мачове показахме много по-различно лице, каза още наставникът на Академик

Грешките оказаха влияние. За нашия неопитен отбор те са част от играта. Разбира се, не мога да се сърдя на момчетата, особено на младите – Кръстомир Михов, Томислав Минков. Най-важното за мен е, че се борихме. Отвърнахме на агресивната защита на Рилски от втория мач и до полувремето бяхме равностойни. Всички сме разочаровани, защото ние наистина вярвахме, че можем да отстраним Рилски, които заслужено ни победиха. Все пак ние вярвахме, че можем да направим чудо. Истината е, че първите 10 минути на втория мач наклониха везните много в тяхна полза, защото ако бяхме играли като първите 20 минути в този, в Пловдив, смятам, че наистина щеше да е различно. Натрупаните фаулове оказаха влияние, но смятам, че трябваше да бъдем малко по-агресивни в нападение. Ние откъм бързи атаки, имаме 21 точки, което е страхотно, а при постепенните такива, там трябваше да бъдем още по-агресивни, да отиваме до коша. Да чакаме да вкарат кош, или пък да свирят фаул, когато бъдем агресивни, но, за съжаление, в много от случаите подавахме топката по периметъра“, бе мнението на наставника на Академик Пловдив Йордан Янков след отпадането на отбора си на 1/4-финалите в НБЛ.

„В трудни ситуации накрая взимахме трудни шутове и в такива моменти е много трудна наистина да организираш нападение. Още нямаме договор с Кръстомир Михов, работим по въпроса. Надявам се да продължим да работим заедно, защото наистина и той, и Томислав Минков, се стараят много през цялата година. Полагаха страхотни усилия, за да може накрая да се стигне до тази плейофна серия и наистина да се покаже техния труд, който са положили. Не сме говорили с ръководството кого ще запазваме от хората без договори и кого не. Това тепърва предстои да стане, но се радваме наистина, че развиваме млади играчи и се надявам да продължаваме да го правим“, добави той.

„За нас целият сезон бе изпълнен с едни отрицателни емоции, слаба игра. Опитвахме да намерим стила и духа на отбора. Преследваха ни и доста контузии. Залата, в която домакинстваме, много често беше заета и този лош старт на сезона донякъде мога да го оправдая с това, че гостувахме 8 пъти в първия етап. Аз смятам, че наистина през този май месец и в последните мачове от редовния сезон показахме много по-различно лице. Показахме, че можем да се борим със силните отбори в лигата и наистина мисля, че ако бяхме продължили в този плейоф, нямаше да е незаслужено. Трудно е да се каже кой ще стане шампион. Рилски мисля, че има силите да го направи, защото е много опитен отбор и ако успее да покаже тази агресивна игра срещу преките си съперници, в полуфиналната серия сега срещу Черноморец и след това във финала срещу ЦСКА или Балкан смятам, че наистина има шанса да спечели първенството“, завърши Йордан Янков.

Ето и какво каза след срещата в Самоков капитанът на Академик Тони Гуджино:

„Рилски влезе в третата четвърт с много голяма агресия и желание. Те разполагат и с дълъг състав, а ние нямаме такъв. Имаме много млади играчи без опит, което до някаква степен направи разликата. Ние играхме силно, но натрупахме и фаулове. Малки детайли, но в тези малки детайли беше разликата. Тези 19 грешки, които направихме, също бяха важни. Във всички случаи не можем да отречем добрата работа, която Йордан Янков и треньорите свършиха. За следващия сезон не знам. Аз съм на 37 години, ще говорим и ще видим, но не знам. За нашия отбор мога да кажа, че има огромен шанс да бъде в Топ 4 на първенството. Томислав Минков всяка година израства. Всяка година вървим нагоре и правим нещо хубаво. Първата година – трето място. Втората – два пъти губим от Балкан с 5, а те са шампиони. Сега за 5 месеца не знам къде бяхме, а сега играхме като равен с равен, но поне за 30 минути бяхме равни с първенците. Не знам кой ще стане шампион. Може би, Рилски. Чакам за ЦСКА, защото те играят много добре, а Рилски играе с Черноморец, който в нападение е като НБА. Ще видим – не знам.“      

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани