17.1 C
София
сряда, април 17, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Имаме бойци в този отбор

Людмил Хаджисотиров: Имаме бойци в този отбор

Минахме през доста тежки моменти и това ни прави по-силни, заяви треньорът на Рилски

Мисля, че беше съвсем резонно да водим още през първото полувреме с 15 точки. Ние играехме добре в защита, изпуснахме много ситуации на бърза атака, които подценихме. Изпуснахме лейъпи, след които разликата можеше да стане 15. Понеже мачът е с голям залог, трябваше да бием на всяка цена, мисля, че донякъде имаше леко сковаване, притеснение, от които дойдоха тези пропуски в нападение в първото полувреме. След това започнахме да влизаме в ритъм. Върнахме се, вкарахме 11 тройки и контролирахме темпото. Ние сме спечелили абсолютно всички части. Този мач бием с 20 точки, предния бихме пак с 20, а в първия, ние направихме грешки и го изпуснахме тук. Реално серията можеше да приключи 2-0. Въпреки това съм доволен от характера на отбора. Имаме бойци в този отбор„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха на своя тим над Академик с 97:76 и класирането му на полуфинал в НБЛ.

„След като загубихме първия мач тук съм сигурен, че много хора ни отписаха, но не стават така нещата. В отбора има характер и се върнахме от много трудна ситуация, като вярвам, че сега ни предстои само да катерим нагоре отново.Този трети мач мисля, че е плюс. Ние имахме един Крис Минков, който беше контузен в последния месец и половина след Купата и реално тези последни два мача бяха добре за него, за да влезе в ритъм. И нашият отбор да влезе в по-добър игрови ритъм и по-точно да минем през тежки битки, защото точно това ни липсваше миналата година в плейофите и точно това ни изигра лоша шега накрая във финала. Ние хем минахме в серията през тежки битки, хем бихме с 20 точки, което е добре“, добави наставникът на самоковци. 

„Черноморец е много атлетичен отбор. Четох, че ги определят за водещ претендент за титлата тази година, така че за нас това ще е голямо предизвикателство. Да, това са плейофите и е нормално да се играе физически, здрав баскетбол. В крайна сметка това е и чарът на тази част от сезона и по-коравите, по-подготвените успяват да надделеят и да наложат волята си. Принципно, независимо с кой играеш в плейофите, искаш да победиш. Да, това е полуфинал и искаш да победиш. Да, ние имаме и допълнителна мотивация. Това, което се случи на Купата, мач, в който водехме с 18 точки и можехме да го спечелим, го загубихме. Това пък е интересното на турнира за Купата. Както Барселона загуби на четвъртфинал, а е най-добрият отбор в Европа сигурно. Трябва да дадем кредит и на Черноморец, който се подсили значително като взе изключително класен играч в лицето на Джордан Тъкър, играл в Дюк за Майк Кжижевски. Ники Георгиев, добавиха и Нзи в подкошието. Въобще, вдигнаха си доста класата и е нормално да имат резултати. Мисля обаче, че и нашият отбор доста се подобри оттогава. Минахме през доста тежки моменти и отвън и отвътре, но смятам, че това ни прави по- силни“, каза още той.

Ето и какво сподели за срещата капитанът на Рилски Чавдар Костов:

Показахме играта, която показахме в Пловдив. Играхме доста агресивно, отивахме за всяка борба в нападение и мисля, че там спечелихме доста борби. Вкарахме и някой отворен шут, понеже през първото полувреме имахме възможности, но стрелбите не ни влязоха. През второто обаче това се случи и разликата набъбна, като през оставащото време контролирахме мача. Със сигурност срещу Черноморец битката ще бъде доста физическа. Те са така подбран отбор, доста физически. Играят бързо, борят се много, така че и там серията ще бъде такава. Такъв трябва да бъде баскетболът. Трябва да се играе агресивно. В първенството трябва да се наложи една такава тенденция, понеже виждате, че когато отидем да играем в Европа, губим с доста голяма разлика. За полуфинала не знам какво да кажа. Щом те играят много добре в нападение, ние трябва да играем в защита. Предполагам, че защитата ще бъде ключът и който играе по-добре в защита, той ще спечели серията“.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани