19.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияРилски спортист зае последното място на полуфиналите в НБЛ

Рилски спортист зае последното място на полуфиналите в НБЛ

Самоковци победиха Академик за втори пореден път

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист стана последният полуфиналист в НБЛ през този сезон. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Академик Пловдив с 97:76 и след 2-1 победи в 1/4-финалната плейофна серия продължава напред в елиминациите на мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Капитанът Чавдар Костов се отчете с 18 точки за Рилски спортист. Димаджио Уигинс оформи дабъл-дабъл – 17 и 11 борби. По 14 точки вкараха Деян Карамфилов и Йордан Минчев, като първият направи и 5 асистенции. Крис Минков се включи от пейката с 12.

Тони Гуджино и Васил Бачев бяха най-добри за Академик с по 15 точки, като първият грабна и 10 борби. Кръстомир Михов финишира с 12. Томислав Минков остана с 11 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първата четвърт самоковци на няколко пъти повеждаха с 6 точки, водени от Александър Янев, Чавдар Костов и Димаджио Уигинс, но Академик все пак намали до 15:18 чрез Томислав Минков, Васил Бачев и Евгени Хаджирусев. През втория период Еван Бати и Мирослав Васов дадоха на два пъти преднина от 7 точки на Рилецо, но пловдивчани отново стояха близо чрез Кръстомир Михов, Тони Гуджино и Кръстан Кръстанов за 35:38. Денислав Вутев и Димаджио Уигинс от другата страна не сбъркаха за 41:35 в полза на носителя на Суперкупата на България.

След паузата самоковци не се забавиха и направи аванса си двуцифрен след успешни акции на Деян Карамфилов, Димаджио Уигинс, Александър Янев и Чавдар Костов, за да стигнат до 72:57 след 30 минути игра. В последната четвърт домакините не изпуснаха контрола над срещата и фиксираха крайното 97:76 в своя полза.

И ОЩЕ: Двубоят не мина и без искри. Второто полувреме бяха отсъдени четири технически нарушения – на Йордан Минчев, Денислав Вутев и Еван Бати от Рилски спортист, както и на Васил Бачев от Академик Пловдив.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите в НБЛ Рилски спортист ще се изправи срещу Черноморец. В серията ще се играе до три успеха от пет двубоя. Първата среща ще бъде на 13 май в Самоков.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Грешките оказаха влияние. За нашия неопитен отбор те са част от играта. Разбира се, не мога да се сърдя на момчетата, особено на младите – Кръстомир Михов, Томислав Минков. Най-важното за мен е, че се борихме. Отвърнахме на агресивната защита на Рилски от втория мач и до полувремето бяхме равностойни. Всички сме разочаровани, защото ние наистина вярвахме, че можем да отстраним Рилски, които заслужено ни победиха. Все пак ние вярвахме, че можем да направим чудо. Истината е, че първите 10 минути на втория мач наклониха везните много в тяхна полза, защото ако бяхме играли като първите 20 минути в този, в Пловдив, смятам, че наистина щеше да е различно. Натрупаните фаулове оказаха влияние, но смятам, че трябваше да бъдем малко по-агресивни в нападение. Ние откъм бързи атаки, имаме 21 точки, което е страхотно, а при постепенните такива, там трябваше да бъдем още по-агресивни, да отиваме до коша. Да чакаме да вкарат кош, или пък да свирят фаул, когато бъдем агресивни, но, за съжаление, в много от случаите подавахме топката по периметъра“, бе мнението на наставника на Рилски спортист Йордан Янков след отпадането на отбора си на 1/4-финалите в НБЛ. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани