20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Явно това са ни били възможностите

Любо Минчев: Явно това са ни били възможностите

За следващия сезон тепърва ще седнем и ще говорим, заяви треньорът на Спартак

Спартак даде пресконференция, която се проведе по-рано днес в Пресклуба на БТА в Плевен. На срещата с медиите в града присъстваха генералният мениджър на клуба Богдан Петков, както и треньорът на мъжкия тим Любомир Минчев и неговият помощник Тодор Тодоров, който работи и с подрастващите в школата.

Наставникът на плевенския тим Любо Минчев даде своята оценка за представянето на тима в последните месеци, откакто пое отбора през януари, както и сподели какво очаква от бъдещето. Ето и какво каза той:

Явно това са ни били възможностите, щом не сме продължили. Дали е можело повече, винаги може да се мисли в тази насока, но имахме и някои неща, които са част от спортния живот – контузии, ограничения на състава, на ротации, най-вече при високите играчи. Това бе една от трудностите пред отбора. Преди контузията на Станимир Маринов тимът започна вече да играе по начина, по който искам, но след това и прозорецът за националния отбор, нещата тръгнаха малко надолу“, заяви Любо Минчев, чийто тим приключи участието си в НБЛ за 2022/2023 на 1/4-финалите след две загуби от Черноморец.

„За следващия сезон това, което мога да кажа е, че тепърва трябва да седнем и да говорим. Имаме някакви неща, които сме си набелязали първоначално, но тепърва те ще се изясняват. Все пак минали са няколко дни откакто сме приключили“, добави наставникът на плевенчани.

Общо, не съм доволен, защото ние не играехме по начина, по който на мен ми се искаше. Има си обективни причини това нещо да не може да стане. Искаше ми се да можем да продължим, не успяхме. Нормално е да не съм доволен. Ако съм доволен, просто трябва да си ходя„, каза още специалистът.

„Когато се прибрах от Косово, се опитвах да бъда дипломатичен, да кажа истината през моите очи. Истината е, че нашето ниво тук, в последния сезон е по-слабо от това в Косово. Когато се върнах, не бях част от нито един български клуб. Сега спокойно мога да го кажа, след като съм част от нашата лига“, смята той.

„Всеки отбор си има своите силни страни, както и слабости и проблеми. И в двете полуфинални серии, според мен, ще бъде доста интересно. Зависи как ще подходят. Много от отборите са зависими, нямат заместители или втори вариант на определени позиции. Нямат по-скоро толкова добър баланс. Резултатите ще зависят и от това дали някой ще има здравословни проблеми. Нямам определен фаворит, ще ми бъде интересно да наблюдавам и двете полуфинални серии„, така Любо Минчев отговори на въпрос в кого вижда шампионът на България за 2022/2023.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани