10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Скандал в Тбилиси: Нападнаха играч на Турция

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Скандал в Тбилиси: Нападнаха играч на Турция

От тима от южната ни съседка дори са готови да напуснат Евробаскет

Скандал се разрази в Тбилиси. Фитилът бе запален в края на двубоя от група А на шампионата на Стария континент между Турция и Грузия, спечелен от отбора на Елиас Зурос с 88:83 след драма с две продължения.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Грузия мина през ада, но оцеля срещу Турция след две продължения (ВИДЕО)

Турция заплаши да напусне европейското първенство. От лагера на тима от южната ни съседка обявиха, че след като е бил изгонен в средата на последната част Фуркан Коркмаз е бил нападнат от трима грузински играчи и от охраната в залата. Според турските медии, сред нападателите са били Торнике Шенгелия, Гога Битадзе и другият напуснал срещата след дисквалификация Дуда Санадзе.

Вицепрезидентът на турската баскетболна федерация Омер Онан заяви, че Турция ще напусне Евробаскет, ако не бъдат предоставени необходимите кадри от охранителните камери.

„Ако записите от охранителните камери не стигнат до нас, ще напуснем турнира“, категоричен е Онан.

По време на официалната пресконференция след срещата помощник-треньорът на Турция Хакан Демир също говори за случило се в коридора на „Арена Тбилиси“.

Това е недопустимо. Играчите могат да спорят на терена, но извън него те са приятели. Но ако охраната или полицията, се намесят…, не знам, ще гледаме записа. Тези неща са голямо разочарование. Дойдохме тук, за да играем баскетбол. За съжаление това се случи. Грузия спечели мача и ние ги поздравяваме, това не е проблем. Проблемът е в това, което се случи в коридора. Разбира се, новината за случилото се в коридора и как нашият играч е бил нападнат дойде от нашата пейка“, заяви Хакан Демир.

Освен всичко това, Турция стана вторият отбор на европейското, който в рамките на няколко часа подаде контестация след този на Литва. От лагера на тима от южната ни съседка претендират за отнети 22 секунди от редовното време през последната част. Това се е случило след изгонването на Дуда Санадзе и Фуркан Коркмаз.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

8 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани