19 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Грузия мина през ада, но оцеля срещу Турция след две...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Грузия мина през ада, но оцеля срещу Турция след две продължения (ВИДЕО)

Двама баскетболисти не завършиха двубоя, след като бяха изгонени

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Още един мач с две продължения беляза четвъртия ден на европейското първенство. Този път той се проведе в Тбилиси, а феновете в грузинската столица се оказаха най-доволни, защото домакините отказаха Турция с 88:83 след драматичен двубой, приключил с 10 допълнителни минути. Така грузинците вече имат баланс от 1-2, докато отборът от южната ни съседка е с 2 успеха и 1 поражение.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Мамукелашвили бе много полезен за Грузия и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 12 борби. Тад МакФадън добави 17 и 6 асистенции. Рати Андроникашвили и Гиорги Шермадини отбелязаха по 15 точки, като вторият грабна и 7 борби.

Алперен Шенгун бе най-добър за Турция с 21 точки и 9 борби. Сертач Шънли остави срещу името си 15 и 9 борби. Чеди Осман остана с 13 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Във второто продължение Александър Мамукелашвили и Бека Бекаури бяха точни за 81:77 в полза на домакините. Чеди Осман и Алперен Шенгун обаче не оставиха нещата така и поставиха поредно равенство на таблото за 81:81. Последва серия от 7-0, дело на Александър Мамукелашвили, Рати Андроникашвили и Тад МакФадън, с което Грузия си гарантира успеха.

И ОЩЕ: Двама баскетболисти не приключиха двубоя. Дуда Санадзе и Фуркан Коркмаз се спречкаха през последната част, а след това се отправиха към съблекалните на своите тимове. Същото се случи и с Ергин Атаман.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 септември от 20.00 ч. Грузия ще играе срещу България, докато по-рано през деня от 14.30 ч. Турция ще излезе срещу Белгия.

СТАТИСТИКА ОТ ТУРЦИЯ – ГРУЗИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани